Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van der Sloot doelwit in bajes Peru: 'Veel mensen willen hem dood'

Joran van der Sloot is betrokken geraakt bij een gewelddadige vechtpartij in de Challapalca-gevangenis in Peru. De Nederlander liep hierbij verwondingen op. 

Joran van der Sloot

The New York Post schrijft dat Joran vorige week is aangevallen door twee andere gevangenen in de Peruaanse Challapalca-gevangenis. Dat is een beruchte bajes in Peru waar de gevaarlijkste misdadigers van het land vastzitten. Volgens de Amerikaanse krant greep de bewaking in toen meerdere gedetineerden zich ermee gingen bemoeien.

'Mensen willen hem dood'

De Nederlander zou zich niet zo gezellig hebben gedragen in 'de hel op aarde', zoals het pand ook wel genoemd wordt. Zo meldt The New York Post dat zijn celgenoten zeggen dat Van der Sloot medegevangenen pest en vaak een aanleiding geeft voor een ruzie. De Amerikaanse krant schrijft dat Joran slechts blauwe plekken en snijwonden opliep tijdens de vechtpartij. Wel werd de Nederlander nog extra gecheckt door het medische personeel.

Volgens de woordvoerder van de Challapalca-gevangenis zijn er veel gevangenen die Joran dood zouden willen hebben en begon Van der Sloot niet met de vechtpartij. De Nederlander krijgt daarom ook niet te maken met verdere maatregelen.

Misdaden Joran

De inmiddels 36-jarige Joran is al jaren één van de bekendste criminelen van de hele wereld. Zo'n 18 jaar geleden werd Van der Sloot wereldberucht doordat hij verdacht werd van de moord op de Amerikaanse Natalee Holloway. Het destijds 18-jarige meisje was op Aruba, waar Joran met zijn familie woonde. Afgelopen oktober kwam de zaak wederom groot in het nieuws nadat de Nederlander na 18 jaar de moord op Holloway besloot te bekennen. Dit als schikking voor de afpersingszaak tegen Beth Holloway, de moeder van Natalee.

Joran werd in oktober veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar voor het afpersen van Beth. Hij zou jaren geleden in ruil voor geld vertellen waar de verdwenen Natalee was, maar besloot, nadat hij het geld had ontvangen, het vliegtuig te pakken en vertelde haar ouders niks.

Niet alleen Natalee werd slachtoffer van Joran van der Sloot. Ook Stephany Flores, een 21-jarige Peruaanse studente kwam om het leven door de Nederlander. Hiervoor moet hij een straf van in totaal 28 jaar uitzitten in het Zuid-Amerikaanse land. Daarnaast werd Joran óók nog veroordeeld voor drugsmokkel. De Nederlander zit voor deze misdaden tot 2045 achter slot in grendel in één van de meest gruwelijkste gevangenissen ter wereld.

Misdaad
  • The New York Post
  • Videostill Cuarto Poder