Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gerard Joling over Johan Derksen: ‘Hij is een held’

Gisteravond kon Gerard Joling zijn zegje doen over het einde van Vandaag Inside. Daarbij nam hij het meteen op voor zijn makker Johan Derksen.

Gerard Joling over Johan Derksen: ‘Hij is een held’

Kaarsgate en het daaropvolgende einde van Vandaag Inside golft nog steeds door het Nederlandse medialandschap. Gisteravond werd het weer uitgebreid besproken aan tafel bij Beau, waar ook Gerard Joling aanschoof. De zanger wilde graag laten weten dat hij Vandaag Inside met pijn in zijn hart van de buis ziet verdwijnen.

Joling was zelf kind aan huis bij Derksen, Gijp en Genee. Naar eigen zeggen vond hij het een ‘heerlijk programma’. De goede chemie tussen Joling en Derksen zorgde er maar al te vaak voor dat de uitzendingen waarbij de zanger aanschoof eindigden in een enorme lachbui. De show was volgens Geer altijd ‘een snufje ordinair’, wat het voor hem extra leuk maakte. "Daar deed ik zelf ook aan mee”, verklaarde hij.

Ophef

Kortgeleden vertelde Johan echter een verhaal over seksueel misbruik, wat hij zelf als kwajongensgedrag zag. Volgens Geer moeten dat soort dingen gezegd kunnen worden, maar hij snapt wel waar het probleem vandaan komt: "Kijk, Wilfred is een soort aangever en dan duiken ze er allebei in en dan gaat Johan soms nét een stapje te ver. Ja, ik word daar blij van.”

Einde verhaal?

De ophef van de afgelopen weken zou volgens de zanger echter geen reden moeten zijn voor Johan om te stoppen met het programma. “Ik vind absoluut dat hij terug moet komen, want ik vind hem een held als je zoveel durft te noemen en te zeggen.”

Het leek even alsof Joling zijn zin zou krijgen, toen het AD dinsdag meldde dat Johan misschien toch een comeback zou maken, maar aan dat gerucht werd vandaag al snel een einde gemaakt door De Snor zelf. Aan het ANP liet hij weten dat een terugkeer op televisie zeker niet meer gaat gebeuren.

Entertainment
  • BrunoPress