Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rick Brandsteder (39) stopt met televisie, dit is waarom

De presentator was al een tijd niet te zien op de Nederlandse beeldbuis, maar laat nu weten ook niet meer terug te komen.

Rick Brandsteder

Eind vorig jaar besloot Brandsteder om van zijn alcoholverslaving af te komen en liet hij zich opnemen in een afkickkliniek. Inmiddels gaat het naar eigen zeggen beter met de voormalig presentator. Verrassend genoeg heeft hij daarnaast het besluit genomen zijn televisiecarrière - net als de drank - achter zich te laten. Dat laat Rick weten aan Shownieuws.

Rick Brandsteder was eerder te zien als presentator in de bekende programma's Temptation Island, Expeditie Robinson en Het Perfecte Plaatje. Toch besluit hij nu voorgoed de stekker uit zijn tv-loopbaan te trekken.

"Ik zit lekker in mijn vel, maar ik heb na 17 jaar het hoofdstuk tv afgesloten. Dat geeft mij een fijn gevoel", aldus de oudste zoon van televisiebekendheid Ron Brandsteder. "Ik zat hier al langer mee in mijn hoofd en na mijn periode in de kliniek in Zuid-Afrika en de opnames van Het Perfecte Plaatje kreeg ik helemaal de bevestiging dat het voor mij wel mooi geweest was."

Rick laat aan het Showbizz-programma weten met een grote glimlach terug te kijken op zijn carrière: "Ik heb al die jaren met heel veel plezier gewerkt, fijne mensen ontmoet en prachtige plekken aangedaan."

Volgens de 39-jarige Brandsteder is het nu tijd voor 'nieuwe avonturen' waar hij veel energie van zegt te krijgen.

'Zwemt in familiegeld'

Volgens Privé-baas Evert Santegoeds hoeven wij ons geen zorgen te maken over de financiën van de zoon van Ron Brandsteder. Santegoeds beweert namelijk dat Rick 'zwemt in familiegeld': "Zijn opa was de Nederlandse vertegenwoordiger van Sony, heeft dat bedrijf ooit terugverkocht aan Sony in Japan en sindsdien gaat het de familie heel erg goed en hebben we papa volgens mij ook wat minder gezien op televisie."

Daarnaast zegt de Privé-baas dat hij het een moedige stap vindt van de 39-jarige Brandsteder: "Ik vind het wel knap als je op die leeftijd gewoon besluit: ik zit op een dood spoor, het gaat nu goed met me, laat ik het maar zo houden."

Wat Rick Brandsteder in de toekomst gaat doen, is nog onbekend.

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst