Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Netflix in het echt: zoon bekent moord op moeder live op tv

Je hebt moordenaars die blijven ontkennen wat ze hebben gedaan. En je hebt moordenaars die voor het oog van de hele wereld toegeven dat ze hun moeder hebben gewurgd, door de moord live op de Italiaanse televisie te bekennen.

Moord

Het is de primeur die verslaggever Fabio Giuffrida van talkshow Pomeriggio 5 waarschijnlijk helemaal niet had willen hebben. In de woonplaats Spezzano di Fiorano, in het noorden van Italië, kwam hij bij het maken van een reportage over de moord op een vrouw, een dag daarvoor, toevallig de 50-jarige Lorenzo Carbone tegen op straat, de zoon van het slachtoffer.

Hoe het met hem ging, luidde de vraag op de stoep van zijn huis. Maar toen gebeurde er iets wat zelfs Peter R. de Vries of John van den Heuvel niet zou hebben voorzien. Carbone bekende plotseling zijn moeder te hebben vermoord. Live op televisie.

“Ik heb haar gewurgd. Ik weet niet waarom ik dat deed. Af en toe maakte ze me boos, omdat ze zichzelf bleef herhalen,” biechtte hij verslagen op, nadat hij vertelde dat zijn moeder met dementie kampte en dat hij ‘het niet langer kon verdragen’. Het waren de opvallendste quotes die Giuffrida in zijn leven als verslaggever opnam met zijn microfoon. “Ik trof hem in een staat van verwardheid aan. Hij was bezweet en liep richting de deur. Maar ik had nooit gedacht dat ik tegenover een moordenaar zou staan.” Na zijn bekentenis werd Carbone door de politie in de boeien geslagen.

Misdaad
  • Pomeriggio 5