Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen reageert op racisme-rel: 'Het slaat volkomen door in dit land'

De Snor heeft weer eens een uitspraak gedaan hoor. 

Johan Derksen

Dinsdagavond liet Derksen zich in de uitzending van Vandaag Inside uit over PvdA/GL-Kamerlid Habtamu de Hoop. De politicus kwam ter sprake tijdens een gesprek over het besluit van Hugo de Jonge. De demissionair minister van Binnenlandse Zaken maakte bekend zo'n 18 miljoen euro uit te gaan trekken voor de bevordering van de Friese taal, waar Habtamu de Hoop - als Fries - het mee eens is.

Toch heeft de PvdA/GL'er wat De Snor betreft geen recht van spreken: "Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten." Collega Wilfred Genee wijst Johan er vervolgens op dat De Hoop zeker wel een Fries is en dat hij geadopteerd is. "Hij is toch geen Fries? Kom op zeg. Waar gaat het over? Ik ben toch ook geen Surinamer?" antwoordde Derksen.

Veel kritiek

De Snor krijgt inmiddels bakken aan kritiek over zich heen. Ook politiek Den Haag is op het moment niet echt fan van Johan Derksen. Habtamu de Hoop zelf reageert op de uitspraken van de Vandaag Inside-ster en nam een video op waarin hij in het Fries Johan toespreekt. "Laat je niet vertellen wie je bent of waar je thuis hoort. Nooit, door niemand. Ik ben Fries en daar ben ik trots op. En verder ga ik vandaag gewoon weer aan het werk", schrijft De Hoop bij de video op X.

Reactie Johan Derksen

Derksen heeft inmiddels ook gereageerd op alle commotie door zijn uitspraak en is van mening dat mensen overal wel racisme achter kunnen zoeken. "Het slaat volkomen door in dit land. Ze maken zich erg druk op social media, maar daar ben ik niet actief op dus krijg het niet mee", aldus De Snor tegen weekblad Privé. "Die jongen mag alles vinden, maar ik toch ook? Ik vind hem geen Fries. Ik maak mij er niet druk om. Ik vind de commotie onzin en ik ervaar alle consequenties. Dan ben ik toch klaar?" gaat Johan verder.

Entertainment
  • Vandaag Inside, X
  • NL Beeld / Patrick van Emst