Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gedragscursus niets voor Johan Derksen: 'Wat een gelul'

Volgens de Snor is hij al veel te oud om 'dit soort onzin' nog te doen.

Johan Derksen

In het programma Vandaag Inside kwam dinsdagavond ter sprake dat de mannen een verplichte (!) cursus over 'respectvol samenwerken' moeten volgen. Alle drie de heren Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zeiden deze nog niet te hebben gedaan.

'Wat een gelul'

Volgens de mannen van VI hebben zij nog geen cursus ontvangen. Advocaat Job Knoester is één van de vaste gasten in het programma en liet weten al wél zijn certificaat te hebben gehaald. Hij vertelde zelfs aan tafel dat hij de cursus 'best leuk' vond.

Toch was Johan Derksen dinsdagavond luid en duidelijk over de training en is hij absoluut niet van plan om net als Job zijn diploma te halen. "Nee, nee, ik ga op mijn 75e niet meer dit soort onzin doen", aldus de Snor. "Het staat ook helemaal niet in mijn contract dat ik dat moet doen, dus dat doe ik gewoon niet', ging Derksen verder.

Wilfred Genee benadrukte dat de kans bestaat dat je twee maanden op non-actief wordt gezet en je salaris wordt ingehouden. Ook dát lijkt Derksen geen ene reet uit te maken: "Wat een gelul joh."

Aan de bar zat politiek verslaggever Merel Ek en zij wees de mannen er keurig op dat ze de training voor 12 april moeten hebben gedaan. "Het wordt steeds gekker hé", grapt Van der Gijp. Knoester lacht mee en laat weten dat je ook nog kunt zakken voor de cursus. "Dan moet je herexamen doen", lacht René.

Misstanden in Hilversum

De cursus wordt aangeboden door het Mediapact Respectvol Samenwerken, door alle misstanden die zich hebben voorgedaan bij verschillende omroepen. Zo kwam ongeveer een maand geleden de commissie Van Rijn met het rapport Niets gezien, niets gehoord, niets gedaan naar buiten over het grensoverschrijdend gedrag bij de omroepen binnen de Nederlandse Publieke Omroep.

Ook RTL kwam slecht in het nieuws na de misstanden bij het programma The Voice of Holland. Zowel de NPO en RTL hebben besloten de training te volgen en ook Talpa (SBS) doet mee.

Maar of Johan Derksen overstag te krijgen is, dat is nog maar de vraag. Als het aan de Snor ligt in ieder geval niet.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Proshots