Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zóveel knaken verdient PowNed-man Rutger Castricum als tafelgast bij SBS

Rutger Castricum was ooit hét perfecte voorbeeld van 'hufterjournalistiek'. Inmiddels is de beste kerel ietwat rustiger geworden, maar nog steeds geeft hij zijn ongezouten mening op de beeldbuis. En daar verdient 'ie prima aan.

Rutger Castricum

We kennen Rutger vooral van zijn periode bij GeenStijl en PowNed. Bij die laatste omroep is Castricum nog altijd actief. Toch zullen de meeste mensen hem tegenwoordig vooral kennen van zijn rol als tafelgast bij de SBS-programma's Vandaag Inside en De Oranjezomer, -winter en -zondag, waar hij naast zijn werk voor de publieke omroep nog een leuk zakcentje zou bijverdienen.

Rutger in Den Haag

De parlementair verslaggever was jarenlang te vinden op het Binnenhof in Den Haag. Hier zocht hij de grenzen behoorlijk op tijdens interviews met verschillende politici. Zo vroeg Castricum in 2011 aan onze demissionair minister-president Mark Rutte of hij nog geneukt had. Dit deed Castricum toen hij werkte voor GeenStijl.

Maar ook voor Omroep PowNed keek Rutger Castricum hoe ver hij kon gaan in Den Haag. De verslaggever wist zichzelf door zijn gedrag flink op de kaart te zetten en veel kijkers vonden het leuk om naar de brutale Castricum te koekeloeren.

Ka-ching dankzij SBS-programma's

Niet gek dus dat we hem nu, jaren later, nog altijd vaak op televisie zien. Dit komt mede door John de Mol, want ondanks zijn hoofdbaan bij de publieke omroep wordt Rutger regelmatig uitgenodigd door Talpa-sterren Hélène Hendriks de mannen van VI. Opvallend, want deze programma's horen niet bij de NPO en zou je dus kunnen zien als concurrentie.

Voor Rutger Castricum zelf is het in ieder geval een prima idee om voor de twee omroepen aan het werk te zijn, schat voormalig SBS 6-zenderbaas Tina Nijkamp in. De PowNed-verslaggever verdient namelijk aardig wat bij door wat te babbelen aan de beide talkshowtafels. Volgens Nijkamp zou Rutger bij de publieke omroep zo'n twee ton per jaar verdienen.

Al een behoorlijk lekker salarisje natuurlijk, maar daar telt ze nog zo'n halve ton bij op voor zijn optredens bij SBS. "Ik denk dat hij duizend euro per keer verdient bij VI en De Oranjezomer. Dat betekent, hij zit er zo'n 50 keer per jaar, dat hij er 50.000 euro bij krijgt." Hij heeft het prima voor elkaar dus, die Rutger Castricum.

Entertainment
  • Tina's TV Update
  • NL Beeld / Heukers Media