Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen: belachelijk dat Donny en Dave Roelvink moslim willen worden

De jongste van het stel, Donny Roelvink, bracht onlangs naar buiten zich te bekeren tot de islam. Ook broer Dave denkt erover na om de stap te nemen. De Snor vindt er wat van. 

Dave en Donny Roelvink

Onlangs werd bekendgemaakt dat Donny verder door het leven wil gaan als moslim. Veel meer dan dat vertelde de Roelvink-telg er niet over. Tot nu, in een interview met het tijdschrift van Chantal Janzen: &C Magazine, waarin hij uitlegt waarom hij deze stap nam.

Zo vertelt Donny dat zijn diagnose teelbalkanker - eind 2022 kreeg hij het schokkende nieuws te horen - heeft meegespeeld in zijn besluit zich te bekeren. "Ik had als kind grote angst voor de dood. Ik vroeg me af: wat gebeurt er daarna? Gaat het licht gewoon uit?" De Roelvink-telg legt daarbij uit dat zij binnen huize Roelvink niet gelovig zijn opgevoed en dat dat voor vraagtekens zorgde wat betreft dit onderwerp.

"Ik ben daar op een gegeven moment overheen gegroeid, maar als je zo'n ongeluk krijgt en ziek wordt, komt die angst weer terug. Nu ik me in het geloof verdiep, vind ik daar antwoorden, maar die angst zal altijd een stukje van mij blijven."

Islam

Waarom Donny dan specifiek voor de islam heeft gekozen? "Mijn beste vriend met wie ik al sinds groep 5 heel close ben is moslim. Doordat ik bij hem thuis kwam, kwam ik al jong in aanraking met de cultuur, de manieren van leven en de gedachten daarover. Die vond ik altijd interessant, maar dan leef je je leven en ben je daar niet zo veel mee bezig."

Toen het jongste Roelvink-broertje onder het mes ging wegens zijn diagnose, besloot hij zijn beste vriend te bellen en hem te vragen voor hem te bidden. "Het voelde als laatste redmiddel. Toen betrapte ik mezelf. Op een moment als dit trek ik blijkbaar naar de islam toe." Donny is zich vervolgens steeds verder gaan verdiepen en bracht bezoeken aan de moskee. Inmiddels zegt de Roelvink-telg zich echt moslim te voelen.

Dave Roelvink

In datzelfde interview met &C Magazine geeft broer Dave aan dat ook hij leeft met een angst voor de dood. Ook de oudere broer van Donny vertelt dat hij geïnteresseerd is in de islam. "Maar of ik het ook oprecht ga geloven? Dat is een tweede. Ik ben er nu vooral lerende in en sta open voor alles." Dave zegt daarbij ook open te staan voor andere religies: "Ik verdiep me net zo goed in het christendom of het jodendom en kijk wat me raakt en wat niet. Ik sluit in elk geval niet uit dat ik op een gegeven moment ook zo'n stap als Donny zet."

Johan Derksen

Het geloof van de Roelvink-broertjes wordt ook besproken aan tafel bij Vandaag Inside. "Donny is nu van de islam en Dave twijfelt nog. Hij vindt de islam een goede optie, maar het jodendom ziet hij ook wel zitten!" aldus Wilfred Genee.

De Snor, die er duidelijk wat van vindt reageert: "Maar die vader vindt het nog niet nodig om met die jongens naar de dokter te gaan."

De man met de bekende lach, René van der Gijp, grapt mee: "Eigenlijk zou het jodendom wel wat voor mij zijn! Met dat keppeltje heb je geen last meer van die kale plek! Hahaha."

Entertainment
  • &C Magazine, Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst