Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Broertjes Roelvink straks moslim? Vader Dries geeft zijn mening

De broertjes Roelvink zijn zich de afgelopen tijd gaan verdiepen in de islam.

Dries Roelvink

Dries is op bezoek bij Salaheddine Benchikhi, een journalist met een YouTube-serie genaamd De Dood, God en het hiernamaals. Al eerder waren zijn twee zoons Dave en Donny Roelvink op bezoek bij Benchikhi, waar ze zich uitspraken over hun groeiende interesse in de islam. Toch is Roelvink senior niet van plan zich ook te bekeren tot een geloof. Wijn drinken wordt dan ook gezien als 'haram' en is dus niet toegestaan.

Wel laat de zanger weten met 'grote interesse' te kijken naar hoe zijn twee zoons het geloof aan het ontdekken zijn. In het gesprek met Salaheddine Benchikhi vertelt Dries de reden waarom hij niet meedoet met zijn nakomelingen: "Om op mijn 65ste nog mijn hele manier van leven aan te gaan passen aan een godsdienst? Daar ben ik misschien al te laat mee."

Dries gelooft naar eigen zeggen niet in een hiernamaals, volgens de zanger gaat iemand bij het overlijden in een soort narcose en blijft diegene daar dan in. Geen leven na de dood voor Dries dus.

Meer rust

De broertjes Roelvink zijn opgegroeid als bekende Nederlanders en hebben daar soms moeite mee. Beide jongens zijn dan ook wel eens in de publiciteit gekomen met zeer persoonlijke zaken. Zo heeft de oudste van het stel, Dave, onlangs nog in een afkickkliniek gezeten wegens zijn worsteling met alcohol en drugs. Daarnaast werd onlangs bekendgemaakt dat hij en de moeder van zijn 2-jarige zoontje niet langer bij elkaar zijn.

Ook Donny haalde het nieuws. Dat was toen hij zwaargewond raakte bij een ongeluk met een auto tijdens de opnames van een video. Tot overmaat van ramp werd er een halfjaar na het ongeluk teelbalkanker bij de jongere Roelvink geconstateerd. Dries laat in de YouTube-serie weten dat beide broers vroeger wel hun worstelingen hebben gehad wat betreft een doodsvrees.

Volgens vader Dries is de jongste van de twee inmiddels al wat 'meer zen', maar gunt hij de oudere Dave hetzelfde. En mochten zijn zoons iets uit het geloof halen, dan juicht hij dat van harte toe. Of de zanger er problemen mee zou hebben als zijn nakomelingen écht moslim worden? Nee hoor, dat is geen enkel probleem voor Dries: "Als ze daar happy van worden en rustig van blijven en die angst (voor de dood, red.) kwijtraken, prima."

Entertainment
  • YouTube: De Dood, God en het hiernamaals
  • NL Beeld / Arjo Frank