Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Roos (47) krijgt klap in gezicht op festival: 'Donder lekker op'

"De bebaarde jongeman riep dat ik de islam heb beledigd. En dat was het dan", aldus Jan Roos na het gewelddadige incident in Alkmaar.

Jan Roos

Samen met Dennis Schouten maakt Jan Roos al jarenlang het YouTube-programma Roddelpraat, waarin de mannen zich ongegeneerd uitlaten over alles en iedereen in het showbizz-wereldje. Maar ook maatschappelijke kwesties komen aan bod, en zowel Schouten als Roos loopt hierdoor nog wel eens tegen wat problemen aan.

Vol in het gezicht

Dat ondervond Jan Roos afgelopen weekend ook weer, toen hij op Alkmaar Culinair rondliep. "Een soort festival, waar het schuim op je bier het meest culinaire is dat je consumeert", aldus Roos.

Jan beleefde het in eerste instantie als een gezellige avond, maar door een gewelddadig incident eindigde het feestje voor de voormalig PowNed-presentator toch net even iets minder vrolijk.

"Uit het niets kreeg ik een vuistslag in mijn gezicht", vertelt hij. "De bebaarde jongeman riep dat ik de islam heb beledigd. En dat was het dan."

Volgens Jan Roos kon hij zichzelf niet verdedigen doordat zijn bril zo'n drie meter verderop lag en hij geen fluit ziet zonder. Op het moment dat Jan zijn bril terug in zijn handen kreeg was 'de held', zoals Roos hem noemt, allang gevlogen.

Jan geeft toe: "Het is niet de eerste keer dat ik zoiets meemaak."

'Islamitische jeugd'

De Roddelpraat-presentator zegt dat de dreiging richting hem altijd uit dezelfde hoek komt. "Ik ga al jaren niet meer naar grote steden vanwege gevaar van islamitische jeugd."

Na dit weekend heeft hij besloten daarnaast ook niet langer naar dit soort festivals te gaan. Volgens Roos is het simpelweg te gevaarlijk geworden. "Ik heb het er niet meer voor over om mishandeld te worden voor de lol van die gasten."

Roos uit vaak pittige kritiek op de islam, maar vraagt zich af waarom mensen die daar niet tegen kunnen niet gewoon in een islamitisch land gaan wonen.

"Er zijn er meer dan genoeg", schrijft hij op de website van Roddelpraat. "Dan houden wij het hier gezellig en gaan jullie daar maar met elkaar boos zijn op iedereen. Samenvattend: donder lekker op."

Of Jan Roos aangifte heeft gedaan, is onduidelijk.

Schouten ook bedreigd

Ook Roddelpraat-collega Dennis Schouten krijgt regelmatig bedreigingen binnen. Zo deelde hij onlangs op zijn 29ste verjaardag verschillende berichten die hij ontvangen had.

Uit die berichten: "Ik wil je heel graag voor me neus zien staan. Ik loop expres in je buurt tot dat ik je zie. Jou fucking mond gaat nu gestraft worden. Jij moet heel goed beseffen dat je niet alles kan zeggen. Het is nu voorbij Dennis. Ik hoop zo erg dat wij elkaar treffen. Ik heb er veel voor over."

Een andere anonieme bedreiger liet weten de Roddelpraat-presentator 'een kogel' te willen geven.

Entertainment
  • Roddelpraat
  • NL Beeld / Heukers Media