Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dennis Schouten viert 29ste verjaardag vol doodsbedreigingen: 'Proost'

De RoddelPraat-ster geeft op zijn verjaardag een inkijkje in zijn inbox op Instagram, waarin te zien is hoe mensen hem bedreigen met de dood. 

Dennis Schouten

"Jarig, 29! Bedankt voor alle lieve berichtjes. Proost", schrijft Dennis onder het Instagram-bericht. Hierbij deelt de Roddelpraat-presentator verschillende berichtjes die hij binnenkrijgt.

"Ik wil je heel graag voor me neus zien staan. Ik loop expres in je buurt tot dat ik je zie. Jou fucking mond gaat nu gestraft worden. Jij moet heel goed beseffen dat je niet alles kan zeggen. Het is nu voorbij Dennis. Ik hoop zo erg dat wij elkaar treffen. Ik heb er veel voor over", klinkt één van de berichten.

Een andere anonieme bedreiger wil de oud-PowNed-presentator 'een kogel geven'.

Of Dennis aangifte heeft gedaan bij de politie is onduidelijk. Wellicht wilde hij de bedreigingen slechts openbaren op social media.

Steun en kritiek

Volgers van Dennis reageren op de schokkende berichten en steunen de RoddelPraat-ster. "Waar is die agressie nou altijd voor nodig? Wat heeft het nu voor nut om iemand met een doodswens voor z'n mik te schieten?" vraagt iemand zich af.

Een ander: "Gefeliciteerd topper! Laat je niet kleineren. Blijf doorgaan met wat je doet."

Toch zijn er ook mensen die kritisch kijken naar de uitspraken van Schouten. Zo stelt iemand dat Dennis 'heel veel mensen kwetst en misselijke grappen maakt over vreselijke zaken die spelen in de wereld'.

Zijn advies aan de YouTuber: "Begin bij jezelf en gedraag je."

Aanleiding

Wat de exacte aanleiding is geweest voor alle bedreigingen is niet duidelijk, maar Dennis Schouten doet wel vaker omstreden uitspraken. In de meest recente aflevering van RoddelPraat stelde hij nog dat je geen condoom hoeft te dragen als je enkel met Europese mensen tussen de lakens kruipt en niet het bed deelt met homo's.

Dennis: "Ja, als je met een of andere negerin gaat of je door een homo in je kont laat neuken, dán krijg je hiv", zei hij. Ronnie Flex liet daarna weten 'deze guys' te haten: "Mijn moeder is een zwarte vrouw, en ik kan niemand haar zo laten disrespecten."

Ondanks het feit dat Dennis na het relletje excuses maakte, is een aantal mensen duidelijk klaar met de uitspraken van Schouten. Of dat het oké maakt om iemand 'Kogel ga ik je geven als ik jou zie' te sturen? Absoluut niet.

Entertainment
  • Instagram
  • NL Beeld / Arjo Frank