Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ronnie Flex woest na hiv-uitspraken Dennis Schouten: 'Ik haat deze guys'

'Mijn moeder is een zwarte vrouw, en ik kan niemand haar zo laten dissrespecten', aldus een boze Ronnie Flex

RoddelPraat

Na de laatste RoddelPraat-aflevering is er een klein relletje ontstaan. Het YouTube-programma van Jan Roos en Dennis Schouten zorgt wel vaker voor ophef en dit keer hebben ze Ronnie Flex boos gemaakt. De rapper is vooral ziedend vanwege Schoutens opmerkingen over soa's, hiv en het gebruik van condooms.

'Als jij gewoon met Europese mensen gaat...'

In de RoddelPraat-aflevering van woensdag 17 juli reageert Dennis op een nieuwsbericht waarin wordt gesteld dat chlamydia minder gevaarlijk blijkt dan gedacht. De seksueel overdraagbare aandoening zou voor onvruchtbaarheid kunnen zorgen bij vrouwen, maar blijkt op basis van nieuwe informatie vaak vanzelf weer te verdwijnen. Zonder grote gevolgen.

Dennis stelt dat hij dus helemaal geen condoom meer hoeft te gebruiken. Want waarom zou je in godsnaam nog zo'n rubber om je tampeloeres doen als chlamydia, zoals de oud-PowNed-presentator zegt: 'niks voorstelt'?

"Voor andere soa's", merkt co-presentator Jan Roos op.

Maar Dennis geeft aan dat hij daar ook al over na heeft gedacht: "Als jij gewoon met Europese mensen gaat en niet met homo's, dan heb je daar allemaal geen last van."

Roos en Schouten discussiëren nog wat, maar Dennis blijft bij zijn punt.

Schouten: "Iedereen die nu nog een condoom gebruikt, dat is totale waanzin!"

Jan stelt nogmaals dat je nog steeds hiv of herpes kunt oplopen.

"Ja, als je met een of andere negerin gaat of je door een homo in je kont laat neuken, dán krijg je hiv", antwoordt Schouten. "Als jij je wilt laten testen dan vragen ze: 'Ben je in contact geweest met een man of met een vrouw uit rare landen'. En als je zegt 'nee', dan word je niet getest."

Ronnie is boos

Inmiddels hebben meerdere mensen en organisaties gereageerd op de uitspraken van Dennis Schouten. Zo noemt Soa Aids Nederland de opmerkingen van de RoddelPraat-man niet alleen 'feitelijk onjuist, maar ook schadelijk en stigmatiserend'.

En ook rapper Ronnie Flex heeft van zich laten horen. Hij is woest.

Ronnie: "Hoe kan dit kunnen man... Sorry voor de graphische beelden.. maar ik moet dit gewoon delen... IK HAAT DEZE GUYS... echt uit de grond van mijn hart.. mijn moeder is een zwarte vrouw, en ik kan niemand haar zo laten dissrespecten."

Reactie Schouten

Na alle kritiek heeft ook Dennis gereageerd op het relletje. Naar aanleiding van vragen van RTL Boulevard heeft hij op Instagram zijn excuses gemaakt.

"In de Roddelpraat-uitzending van deze week heb ik een domme, misplaatste grap gemaakt. Dit was als grap bedoeld, maar totaal verkeerd uit mijn mond gekomen", aldus de RoddelPraat-presentator. "Excuses."

Entertainment
  • RTL Boulevard, RoddelPraat
  • NL Beeld / Patrick van Emst