Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De prinses die het tot junk schopte (en andere gevallen Disney-sterretjes)

Uit de editie van 27 november 2019: Disney Channel is al jarenlang een podium voor jong talent. In de vele series en shows die Disney uitzendt, kunnen kinderen een eerste stap zetten richting sterrendom. Soms lukt dat, soms blijken ze toch meer talent te hebben voor andere zaken. Zoals drugs, drank en overvallen.

De prinses die het tot junk schopte (en andere gevallen Disney-sterretjes)

Miley Cyrus

Op het podium met een reuzendildo en plastic nepborsten, drugsgebruik en stevige inname van alcoholische drank: Miley Cyrus uit Tennessee probeerde serieus afstand te nemen van haar imago als kindster dat ze had opgebouwd door haar rol in de Disney-serie Hannah Montana. Een bekend fenomeen, zo beweren psychologen.

Miley beaamde het zelf: “Als kind opnamedagen hebben van 12 uur en altijd in de make-up zitten, dat heeft effect op je.” Bovendien hebben de ouders van kindsterren het vaak zo druk met het bijhouden van de professionele carrière van hun kind dat ze aan de normale ouderrol amper toekomen. Maar hoe serieus Miley zich ook afzette tegen haar imago als kindsterretje, ze is uiteindelijk niet voor altijd compleet uit de bocht gevlogen. Zelf stelt ze ook rustiger te zijn geworden: “Ik moest mezelf opnieuw vinden.”

Lindsay Lohan

Het is moeilijk voor te stellen, maar ook ‘bad girl’ Lohan begon haar carrière bij Disney. Ze speelde de hoofdrol in Disney-producties Life-Size, Get a Clue, The Parent Trap en Confessions of a Teenage Drama Queen.

Ze was dé Disney-prinses en leek op weg een wereldster te worden. Maar toen ging zo ongeveer alles mis wat maar mis kon gaan. Niet in het minst door Lohan zelf. Alcohol, drugs, diefstal en vele, vele andere verkeerde keuzes. Lange tijd was Lohan voornamelijk in aangeschoten toestand in het nieuws. Nadat ze in korte tijd 15 kilo was afgevallen, werd op internet een actie gestart onder de naam ‘Feed Lindsay’. De gevallen ster belandde meerdere malen in het ziekenhuis en had drie auto-ongelukken. Lohan gaf in een interview toe dat ze een eetstoornis had én problemen met drugs. Later trok ze die verklaring in en stelde ze dat haar woorden verkeerd waren weergegeven. Ontkennen had echter geen zin meer toen ze niet veel later werd gearresteerd omdat ze dronken achter het stuur zat én er in haar auto een aardig bergje cocaïne werd gevonden. In 2008 volgde daarom een verblijf van zestig dagen in een afkickkliniek. Inmiddels krabbelt ze weer langzaam op. Dit jaar startte een realityserie met haar in de hoofdrol op MTV: Lindsay Lohans Beach Club. Daarin wordt de start van haar strandtent in Griekenland gevolgd. Gebouwd op het stukje strand waar ze een paar jaar geleden in elkaar werd geslagen door een weer eens uitmuntend uitgekozen (inmiddels ex-)vriend. Lohan poogt nu te slagen als zakenvrouw. Ook in de pijplijn zit Lindsayland, een vakantie-eiland dat ze aan het bouwen is bij Dubai. Het lijkt weer de goede kant op te gaan met haar, maar even afwachten nog. Want dat werd al eerder gedacht.

Ontkennen had geen zin meer toen ze werd gearresteerd omdat ze dronken achter het stuur zat én er in haar auto een aardig bergje cocaïne werd gevonden

Shia LaBeouf

Als 15-jarige werd LaBeouf bekend door de Disney-serie Even Stevens, waar hij een hoofdrol in speelde en die hem onder meer de Daytime Emmy Award opleverde.

Shia pakte stevig door met rollen in bijvoorbeeld de Transformers-films, Wall Street en Indiana Jones and The Kingdom of the Crystal Skull. Maar hij had ook donkere kanten. In 2014 viel hij op toen hij op de rode loper in Cannes rondliep met een papieren zak over zijn hoofd waarop geschreven stond ‘I am not famous anymore’. Later dat jaar verstoorde hij op Broadway een voorstelling van Cats. Toen hij uit de zaal werd gezet verzette hij zich, onder andere door (gericht) te spugen tegen de agenten die hem wilden arresteren. Hij gaf later toe problemen te hebben met alcohol en checkte in bij een afkickkliniek. Mogelijk geen erg goede kliniek, want in 2017 werd hij weer gearresteerd voor openbare dronkenschap. Op beelden van de bodycam van een agent was destijds te zien en horen hoe Shia een agent – onder andere – een ‘dumb fuck’ noemt. LaBeouf groeide op als kind van ouders die hij zelf omschreef als ‘hippie-ouders’. Zijn vader had serieuze problemen met alcohol en drugs. Maar het goede nieuws is dat hij na 2017 niet meer is gearresteerd.

Dutch Whitlock

Om Dutch een Disney-ster te noemen gaat wellicht wat ver. Maar hij had wel een kleine bijrol in de succesvolle Disney-film High School Musical in 2006. In 2008 speelde hij echter een hoofdrol bij een overval. Zijn ‘vermomming’ was kennelijk niet zo geweldig toen hij die dag met een maat besloot de Five Buck Pizza te overvallen.

Waar hij nota bene zelf een tijdje had gewerkt. Hij werd dan ook gelijk herkend zodat even later de medewerkers van de zaak hem bij naam konden noemen bij de politie. De politie hoefde overigens niet eens op zoek, want Dutch, die slechts enkele dollars buit had gemaakt, gaf zichzelf aan bij de politie. Daarna werd het stil rondom Dutch.

Demi Lovato

Al als 17-jarige was ze een ster dankzij haar rollen in Disneys Camp Rock en Sonny With a Chance.

Maar ook als 17-jarige nam Demi Lovato voor het eerst een goede snuif cocaïne. Ze streed vervolgens tegen anorexia en een zware drugsverslaving, een periode waarover ze zelf zei: “Ik kon nog geen half uur zonder cocaïne.” In juli 2018 werd ze met gillende sirenes naar het ziekenhuis gereden na een overdosis, die ze nipt overleefde. Sindsdien is de boodschap eindelijk en hopelijk binnengekomen bij Demi want ze is, naar verluidt, drugsloos.

Demi: ‘Ik kon nog geen half uur zonder cocaïne’

Lee Thompson Young

Hij werd bekend als 15-jarige door zijn rol in Disneys The Famous Jett Jackson. Maar met zijn eigen beroemdheid liep het erg slecht af. In 2013 kwam hij niet opdagen voor een auditie. Later werd hij dood in zijn appartement gevonden.

Op 29-jarige leeftijd had hij zelf een einde aan zijn leven gemaakt nadat hij jaren tegen depressiviteit had gestreden.

Adrienne Bailon

Adrienne had al enige faam als zangeres toen ze voor Disney de film The Cheetah Girls (2003) en daarna de serie That’s So Raven maakte. Deze rolprenten maakte haar een ster in Amerika. Ze had ook nog een relatie met Rob Kardashian, alles liep gesmeerd in haar leven. Tot er nogal blote kiekjes van haar opdoken op het internet, gehackt van haar telefoon. Op hetzelfde moment verbrak ze ook de relatie met Rob en schaakte gelijk een nieuwe vlam, die nog getrouwd was. Daardoor werd Adrienne een ‘homewrecker’ genoemd. Amper zes maanden later trouwde het stel al, in Parijs. Deze beide zaken vielen niet goed in het puriteinse Amerika en twee jaar lang zat haar carrière daardoor in een fikse dip, om eens een understatement te gebruiken. Maar vanaf 2011 ging het langzaamaan weer beter met Adrienne. Inmiddels is ze weer in genade aangenomen, maar dat kostte de inmiddels 36-jarige actrice en zangeres heel wat moeite.

Britney Spears

Ze werd bekend als Mouseketeer in The Mickey Mouse Club. Daarna werd ze een van de bekendste popsterren ter wereld. Maar plots vertoonde ze bizar gedrag en stond ze in 2007 kaalgeschoren en duidelijk psychisch in de war op foto’s in alle kranten. In de nasleep van die meltdown verliest ze de voogdij over haar twee kinderen en wordt ze opgenomen in een kliniek. Tot 2012 blijft ze knokken tegen drugs en alcohol. Daarna wil het niet meer echt lekker lopen met La Spears. Al treedt ze wel weer op, vooral in Vegas. Maar haar laatste optreden daar was ook alweer in 2017. Nog steeds gaan er regelmatig verhalen over haar verslavingen rond, maar nog dit jaar plaatste ze een video op Instagram waarop ze haar fans toesprak en zei de inmiddels 37-jarige dat haar fans zich geen zorgen hoeven te maken: “Het komt goed.” We zullen het zien.

DE OMHOOGGEVALLEN STER

Phil Lewis is niet zozeer een gevallen Disney-ster, maar werd na misstappen juist een rijzende Disney-ster. In 1991 reed hij in zijn auto onder invloed van driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol een jonge vrouw dood. Lewis werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Na die moeizame periode pakte hij het acteren, wat hij ook al voor het ongeluk deed met enkele kleine rollen, weer op. Vanaf 2005 speelde hij Mr. Moseby, een van de hoofdrollen in de Disney-serie The Suite Life of Zack & Cody. Waarna hij ook in meerdere andere Disney-producties te zien was, zoals Hannah Montana en The Suite Life on Deck. Dus soms kan iemand bij Disney ook de weg omhoog vinden.

Entertainment
  • Bruno Press e.a.