Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: er staat voor de eerste keer een prinses in Playboy

Maak kennis met Xenia: de prinses die lak heeft aan álles.

Prinses

Een royal in Playboy? We hadden niet verwacht dat we dat ooit nog zouden meemaken. Toch is het toch echt de prinses van Saksen die de nieuwste cover van de Duitse variant van het tijdschrift siert. Een actie waarmee Xenia Florence Gabriela Sophie Iris, zoals ze heet, geschiedenis schrijft.

Bijzonder levensverhaal

Hoewel Duitsland allang geen monarchie meer is, lopen er nog heel wat adellijke figuren rond bij de oosterburen. Zo ook Xenia Florence Gabriela Sophie Iris. Ze werd geboren in Düsseldorf als achterkleinkind van de laatste koning van Saksen, Friedrich August III. Xenia mag zichzelf om die reden graag prinses noemen, maar heeft wel lak aan alles wat ook maar een beetje naar adel ruikt. En dat is gezien haar levensverhaal misschien zo gek ook niet.

Xenia claimt namelijk dat zij op haar zevende door haar vader is misbruikt, en kreeg op haar tiende een bottumor op haar hoofd die pas jaren later kon worden verwijderd. Dat ze de legendarische woorden “Je zult mij niet horen zeggen dat het iets voorstelt, prinses zijn” sprak, komt dan ook niet geheel uit de lucht vallen.

Playboy

Afijn: inmiddels is Xenia 37 jaar oud, en heeft ze zich tot dusver met alles behalve koninklijke taken beziggehouden. Ze kreeg een kind met een acrobaat, verscheen in allerlei realityshows, en heeft nu dus haar opwachting gemaakt in 's werelds bekendste blotevrouwenblaadje. Op de cover, welteverstaan.

“Zo heb je de achterkleindochter van de laatste koning van Saksen zeker nog nooit gezien”, schrijft het blad. En inderdaad: het is een bijzonder pikant kiekje van de prinses. Niet dat we anders van Playboy gewend zijn natuurlijk, maar het blijft iets bijzonders, een naakte royal op de cover van een tijdschrift.

Xenia’s doel

Wat Xenia met haar verschijning in het blad wil bereiken? Laten zien dat 'elke vrouw mooi is zoals ze is', zoals ze zelf zegt. Of dat gelukt is vragen we ons af, maar de prinses staat er zelf in ieder geval fraai op. Overigens denkt ze dat haar betovergrootvader daar hetzelfde over zou denken. “Ik voel een bijzondere band met hem”, aldus Xenia.

Entertainment
  • Beau Monde
  • Adobe Stock