Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wilfred Genee dreigt met rechtszaak tegen Dennis Schouten en Jan Roos wegens filmpje van dochter

Een complete uitzending van juiceprogramma RoddelPraat is offline gehaald nadat presentatoren Roos en Schouten een brief van Wilfred Genee in de bus kregen.

Genee

De vaste RoddelPraat-kijkers hebben het inmiddels gemerkt: de uitzending van woensdag 16 oktober is niet meer. De boel is offline gehaald en nergens meer terug te kijken. Op hun site en in de aflevering van deze week geven Jan Roos en Dennis Schouten uitleg.

"Wij kregen een advocatenbrief van Visser Schaap & Kreijger", opent Dennis Schouten het stukje over de kwestie. "Van meneer Wilfred Genee en Lili Pirayesh (vrouw van Genee, red.).

Vervolgens leggen Roos en Schouten uit dat de aanleiding voor de sommatie een filmpje is waarin Genees 15-jarige dochter wordt mishandeld door een schoolgenootje. De video werd getoond in RoddelPraat en daar zijn de Geneetjes niet blij mee.

'Verwend irritant kutkind'

In de brief wordt gerept over het tonen van 'heimelijk gemaakte beelden' van 'de mishandeling' van Genees dochter. Ook wordt er gesuggereerd dat de tiener de mishandeling aan zichzelf te danken heeft, aldus de boze brievenschrijver. Het meisje wordt tot slot ook nog 'een verwend irritant kutkind' genoemd.

In de sommatie staat dat de minderjarige dochter van Genee 'grote emotionele schade' lijdt door de video. Er wordt dan ook geëist dat de boel binnen 24 uur offline wordt gehaald. Voldoen de heren niet aan de eis, dan volgt er een kort geding.

Maar zover kwam het niet. Roos en Schouten verwijderden de video, ondanks dat ze de klachten eigenlijk onzin vinden. Volgens Roos zet Genees dochter zichzelf op TikTok voor tienduizenden volgers en 'bedelt ze om aandacht' op social media. Hiermee zou ze gebeurtenissen rondom haar persoon zelf nieuwswaardig maken, lijkt hij te redeneren. Bovendien is 'de nepobaby' op de openbare weg gefilmd, aldus de RoddelPraat-man.

Roos: "Aan de andere kant is een kind een kind en moet je die met rust laten. Ik zou het ook niet leuk vinden als mijn puber besproken zou worden op internet. Al moet ik wel zeggen dat ik mijn puber zou verbieden om zo exhibitionistisch te zijn."

'Geen trek in rechtszaak'

Roos en Schouten denken zelf dat ze een kort geding bij de rechter best hadden kunnen winnen, maar trokken de aflevering toch offline. Waarom eigenlijk? Ze hadden 'geen trek' in een rechtszaak, legt Roos uit in een stukje op de RoddelPraat-website.

Volgens de presentator was het sowieso 'een onderwerpje van niks'. Maar 'als ik Wilfred was zou ik eens wat strenger thuis zijn in plaats van een advocaat bellen', sneert Roos tot slot.

Entertainment
  • RoddelPraat
  • NL Beeld / Patrick van Emst