Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex-vriendin Dennis Schouten veroordeeld wegens smaad: 'Stonden pedohunters voor mijn deur'

De rechter heeft zojuist uitspraak gedaan in de strafzaak tegen Natasja D., de ex-vriendin van RoddelPraat-presentator Dennis Schouten.

Schouten

RoddelPraat-man en voormalig PowNed-verslaggever Dennis Schouten ligt in de clinch met een hele hoop mensen. Dat is ook niet zo gek, want met zijn juicekanaal hakken Schouten en partner in crime Jan Roos met de botte bijl om zich heen in Hilversum. Geen BN'er laten ze heel. Maar dat levert het duo alleen wel wat rechtszaken - John de Mol, Famke Louise, buurman Milco - op.

De laatste juridische strijd komt echter niet voort uit een RoddelPraat-rubriekje, maar uit Dennis' persoonlijke leven. Vandaag stond namelijk zijn ex Natasja D. voor de politierechter wegens smaad en laster. Het meisje plaatste meerdere video's op social media, waarin ze Schouten beticht van seksueel contact met minderjarigen.

De rechter oordeelde vandaag dat er sprake is van smaad en legde D. een geldboete op, aldus roddelpraat.nl.

In een civiele zaak rondom de filmpjes waarin D. haar ex beschuldigt van verschrikkelijke dingen, besliste de kantonrechter al dat Natasja D. 7.500 euro aan Schouten moest betalen. Dat was in oktober 2023.

'Meer dan 1 miljoen keer bekeken'

D. en Schouten hadden vier jaar geleden een relatie met elkaar van enkele maanden. Het meisje was toen 18, Dennis 25. De relatie strandde en volgens Schouten hadden de twee in de jaren erna nog sporadisch contact. Maar in januari 2023 veranderde alles, schetst de presentator in een artikel op roddelpraat.nl.

"Uit het niets begint Natasja op TikTok filmpjes te plaatsen waarin ze vertelt dat ik contact zoek met meisjes ‘ver ver onder achttien jaar’. Mensen moesten oppassen voor mij, ook was ik in de periode dat ik een relatie met haar had, vreemdgegaan met minderjarigen. Deze video’s werden meer dan een miljoen keer bekeken en het weekend erop werd ik – toevallig of niet – in mijn gezicht gestoken door een onbekende."

Ook werd Schouten naar eigen zeggen 'ernstig bedreigd' en stonden er 'pedohunters' voor zijn deur.

Civiele procedure

Schouten startte een civiele procedure om zijn naam te zuiveren. En die won hij. Natasja D. moest duizenden euro's betalen en draaide op voor de proceskosten. Daarna werd besloten D. ook strafrechtelijk te vervolgen.

Uit de brief die Schouten destijds kreeg opgestuurd: "De Officier van Justitie heeft de zaak bekeken en heeft besloten om de verdachte te dagvaarden voor de politierechter."

En zo geschiedde.

Entertainment
  • RoddelPraat.nl
  • NL Beeld / Patrick van Emst