Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen reageert op geruchten over terugkeer Vandaag Inside

'Johan Derksen keert mogelijk toch terug op tv', kopte het AD gisteravond. De tv-persoonlijkheid heeft inmiddels gereageerd op de berichten over een eventuele wederopstanding.

Derksen

De storm is nog niet helemaal gaan liggen rondom Johan Derksen. Sinds 'De Snor' een oude anekdote over een vrouw en een kaars deelde met zijn tafelgenoten en de kijkers van het programma is de boel immers aardig ontploft. En hoewel hij de boel flink nuanceerde in de uitzending van de volgende dag - hij zou de vrouw niet gepenetreerd hebben, maar de kaars rechtop tussen haar dijen hebben gezet - viel half Nederland alsnog over hem heen, inclusief de bazen van Talpa. Het gevolg: Derksen trok zelf de stekker uit het programma.

Wat de analist vooral in het verkeerde keelgat schoot, is dat het voor hem voelde alsof hij in de uitzending 'een examen excuses maken' zat te doen. Daar had hij absoluut geen trek in. Of in zijn eigen woorden: "Lik mijn reet" en "Krijg het lazarus met je excuses, ik stop ermee."

Toch door?

Derksen leek vrij resoluut in zijn besluit. Het is voorbij. VI is dood. Schluss. Echter was daar ineens een artikel van het AD, waardoor de trouwe kijkers van het programma ineens een sprankje hoop kregen. "Achter de schermen wordt bekeken of en in welke vorm het programma een doorstart kan maken", aldus de krant. "Mét Johan Derksen."

Volgens de berichten was producent Talpa druk in gesprek met de 73-jarige voetbalanalist en zijn collega's Genee en Van der Gijp. Ook zou er hard nagedacht worden in welke vorm het programma terug zou kunnen keren op de Nederlandse beeldbuis.

Derksen reageert

Naar aanleiding van de geruchten nam het ANP contact met Derksen op. Want keert hij dan toch terug? En werkt men bij Talpa achter de schermen aan de wederopstanding van VI?

Derksen: "Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij." De televisiemaker geeft daarnaast aan dat het best zou kunnen dat er gesprekken plaatsvinden met de betrokken partijen. "Maar die zijn in ieder geval niet met mij", legt de voetbalanalist uit. Daar heeft hij naar eigen zeggen ook geen behoefte aan.

Entertainment
  • AD, de Telegraaf
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl