Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gangstervilla voor een prikkie!

Niet eens een miljoen.

Gangstervilla

Een compleet gerenoveerde villa van ruim 450 m2, op een perceel van 2300 m2, met visgraatvloeren en marmeren badkamers en toiletten.

Wat moet dat kosten? In Nederland al gauw 2,5 miljoen euro, in het Vlaamse Pelt (voorheen Neerpelt) slechts 995.000 euro.

Is er dan een adder onder het gras? Nou, een kleintje dan: de villa was eigendom van topcrimineel John Mieremet, die in 2005 in Thailand werd doodgeschoten (en waar Willem Holleeder voor veroordeeld is).

Of dat de verkoop bemoeilijkt, is de vraag. Zakenblad Quote stelde ’m aan de makelaar. “Niemand heeft tot dusver een vraag gesteld over de geschiedenis met Mieremet, dat wil ik graag zo houden,” was het antwoord. Feit is dat het niet wil vlotten met de verkoop: na drie maanden is de villa nog steeds op de markt.

Ontsnappingstunnel

Dit is overigens niet de eerste keer dat er een villa met een rauw randje op de markt komt. Eerder verlootte de Mexicaanse regering het stulpje van drugsbaron El Chapo. Voor lokale begrippen een behoorlijk luxe woning, met een prijs van 3,6 miljoen pesos (pak hem beet 155.000 euro).

Daarnaast is het optrekje allesbehalve standaard. Onder de badkuip bevindt zich namelijk een ontsnappingstunnel die El Chapo in 2014 nog heeft gebruikt om uit de woning te ontsnappen, terwijl de elitetroepen alweer op de voordeur stonden te bonzen. Verder is het, op een paar kogelgaten en hier en daar een ingebeukte deur in uitstekende staat. Kortom: het ideale optrekje voor de drugscrimineel in spe.

Lifestyle
  • Hillewaere Vastgoed