Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een gangstervilla voor bijna niks: woning El Chapo wordt verloot

Wanhopig door de woningnood of gewoon op zoek naar een nieuw optrekje om je coke-dynastie in te starten? Dan moet je bij de Mexicaanse regering langs om een lootje te kopen.

Een gangstervilla voor bijna niks: woning El Chapo wordt verloot

Loterijen, altijd leuk, maar in Nederland kun je hoogstens een zak geld of een auto winnen, waar vervolgens de helft door de belasting van wordt afgesneden. Nee, dan doen ze het in Mexico een stuk beter. Daar stopt de staat tenminste wat leuke extra’s in de prijzenpot, zoals het huis van een beruchte drugscrimineel.

De woning van Joaquin Guzman, zoals El Chapo eigenlijk heet, staat in de hoofdstad Culiacán van de staat Sinaloa, waar het gelijknamige Sinaloa-kartel van de drugsbaron vandaan kwam. Het is voor de lokale begrippen een behoorlijk luxe woning, met een prijs van 3,6 miljoen pesos (pak hem beet 155.000 euro).

Unieke extra’s

Naast de standaard onderdelen van de gemiddelde woning - keuken, slaapkamer, noem maar op - bevat de woning een leuke bonus. Onder de badkuip bevindt zich namelijk een ontsnappingstunnel die El Chapo in 2014 nog heeft gebruikt om uit de woning te ontsnappen, terwijl de elitetroepen alweer op de voordeur stonden te bonzen. Verder is het, op een paar kogelgaten en hier en daar een ingebeukte deur in uitstekende staat. Kortom: het ideale optrekje voor de drugscrimineel in spe.

Misdaad
  • BrunoPress