Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bedrijf breekt Meiland-samenwerking na Islam-uitspraken Erica

Kaarten- en bloemenverkoper Hallmark heeft hun samenwerking met de familie Meiland afgekapt nadat Erica Meiland kritiek uitte op de Islam. Het besluit loont voorlopig niet, want een hoop klanten kiezen ervoor om Hallmark te boycotten. 

Bedrijf breekt Meiland-samenwerking na Islam-uitspraken Erica

Erica Meiland kreeg het hele internet over zich heen door uitspraken die ze in haar boek doet over moslims en hoofddoekjes. In haar boek schrijft ze: “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wilt gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka.” Zowel in Shownieuws als Jinek licht ze vervolgens toe dat ze “echt niet tegen boerka’s kan.”

Op Twitter regende het na de uitspraken haatreacties aan het adres van de Chateau Meiland-ster. De ene doodswens na de ander wordt haar naar het hoofd geslingerd, maar inmiddels heeft Erica laten weten dat ze nog steeds achter haar uitspraken staat. Aan Shownieuws vertelt ze zaterdagavond: “Ik sta nog steeds volledig achter mijn uitspraken. Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Ik ook. Zolang het bij woorden blijft vind ik het goed.”

Hallmark

Kaartenbedrijf Hallmark liet zich ook meeslepen door de Twitterstorm en besloot hun samenwerking met de familie Meiland linea recta af te kappen. Hun collectie kaarten met daarop teksten als ‘Weer een jaar, wat een gezeik’, ‘Wijnen, wijnen, wijnen!’ en ‘Wat goed!’ zijn niet meer in de webshop verkrijgbaar. “Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten offline te halen”, reageerde het bedrijf in gesprek met De Kanttekening.

Het besluit lijkt Hallmark niet ten goede te komen, want talloze mensen laten op Twitter weten dat ze niet langer van plan zijn kaarten en bloemen bij het bedrijf te kopen. “o, dat worden voor mij géén kaarten meer van Hallmark”, reageert iemand en “Hallmark is gezwicht voor deugdrammers en haalt kaarten met uitspraken van de meilandjes uit de schappen. Ik koop geen kaarten van Hallmark die voor mij bepaalt wat ik versturen moet.”

Reactie Erica

Inmiddels heeft Erica Meiland ook haar zegje kunnen doen over het besluit van de kaarten- en bloemenboer. “Wordt vervolgd. We leven in een vreemde maatschappij tegenwoordig”, reageerde ze in de uitzending van Shownieuws.

Nieuws
  • BrunoPress