Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Erica Meiland reageert op anti-islam uitspraken: ‘Ik sta er volledig achter’

De tv-persoonlijkheid stelt dat ze mag zeggen wat ze wil.

erica meiland

Erica Meiland kreeg het hele internet over zich heen door uitspraken die ze in haar boek doet over moslims en hoofddoekjes. In haar boek schrijft ze: “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wilt gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka.” Zowel in Shownieuws als Jinek licht ze vervolgens toe dat ze “echt niet tegen boerka’s kan.”

Regen aan haatreacties

Op Twitter regende het na de uitspraken haatreacties aan het adres van de Chateau Meiland-ster. De ene doodswens na de ander wordt haar naar het hoofd geslingerd, maar inmiddels heeft Erica laten weten dat ze nog steeds achter haar uitspraken staat. Aan Shownieuws vertelt ze zaterdagavond: “Ik sta nog steeds volledig achter mijn uitspraken. Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Ik ook. Zolang het bij woorden blijft vind ik het goed.”

Lale Gül: 'uitspraken niet heftig'

In Jinek haalt Erica ook het nieuwe boek van schrijver Lale Gül aan. “Ik vind sowieso dat er niet meer islam naar Nederland moet komen. Hier kun je vrij zijn, hier mag je je eigen keuzes maken. Neem die vrijheid! Maar ja, binnen islamitische families is dat natuurlijk ook moeilijk, want je wordt verstoten. Kijk naar Lale Gül met dat boek: het is een doffe ellende.” Gül heeft zich inmiddels zelf ook gemend in het debat. Op NPO Radio 1 zegt ze: “Ik spreek zelf ook wel met seculiere Turken uit Istanbul. Die zeggen zelfs hardere dingen, voor mij zijn de uitspraken van Meiland niet heftig.”

Entertainment
  • De Telegraaf/WNL
  • Brunopress