Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waylon wil heel veel poen voor onderbroekendeal, rechter zegt 'nee'

Waylon krijgt nul op het rekest.

Waylon

Waylon krijgt geen 60.000 euro van kledingmerk Ultraviolet, dat niks meer met de zanger te maken wil hebben sinds hij naar buiten is getreden als vreemdganger. En sinds hij heeft gezegd dat hij buiten de deur snoepte omdat hij erectieproblemen ervaarde als hij in de slaapkamer was met zijn zwangere vriendin Bibi.

Het kledingmerk en Waymore, het bedrijf van Waylon, maakten in 2022 plannen om de zanger zijn eigen onderbroekenlijn te geven. Beide partijen zouden dan de vruchten plukken van zijn imago van 'hunk'. Maar dat viel in het water. Ultraviolet zou Waylon 50.000 euro vooruitbetalen, maar trok plots de stekker uit de samenwerking. Dat laatste gebeurde nadat Waylon bij het programma Boerderij van Dorst allerlei onthullingen deed over zijn affaires en erectieproblemen.

Reputatie beschadigd

De onderbroekendeal ging niet door en Waylon stapte naar de rechter. Zijn eis: 60.000 euro schadevergoeding, bovenop de 50.000 euro die Ultraviolet vooruit zou betalen. Volgens de zanger legde het bedrijf direct na het af ketsen van de deal bovendien niet goed uit wat precies het probleem was.

Dat deed het bedrijf voor de rechter wel. Het draaide heel duidelijk om de negatieve publiciteit rondom Waylon. Om de roddels, maar ook om zijn eigen uitspraken in interviews, die zijn reputatie 'dusdanig hebben beschadigd', aldus Ultraviolet.

Uitspraak

De rechter oordeelde uiteindelijk dat Waylon wel een punt heeft: het afketsen van de deal is niet helemaal netjes gegaan. Toch stelt deze ook dat beide partijen er al niet meer vanuit gingen dat de onderbroekenlijn nog op de markt zou komen. Dat was volgens de rechter met wederzijdse instemming besloten. En de 50.000 euro - de vooruitbetaling - zou Waylon pas krijgen op het moment dat de mannenslipjes (of boxers, we zullen het nooit weten) in de schappen lagen. Daar heeft hij dus sowieso geen recht op, aldus de rechter. Hetzelfde geldt voor de geëiste schadevergoeding van 60.000 euro.

'Rest kan m'n grote zak opblazen'

Een kleine financiële tegenvaller dus voor Waylon, maar op persoonlijk vlak lijkt hij alles weer dik voor mekaar te hebben. Bibi is zwanger van hun derde kind en het stel trekt zich weinig aan van alles wat de juice-kanalen schrijven. Dat lieten Waylon en Bibi laatst weten op de rode loper bij de première van Verliefd op Bali.

"Er is een hoop gebeurd, iedereen weet er het zijne van. En wij weten hoe het écht zit. Da's lekker toch", aldus een bijzonder vrolijke Waylon. "Daarom staan we hier, en de rest kan lekker m'n grote zak opblazen. Heerlijk toch? Ja, f*ck it."

Entertainment
  • AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst