Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maxime Meiland wacht nog steeds op geld van vermeende verkrachter: 'Beslag op rekening gelegd'

De zaak tussen de jongste Meiland-telg en de vermeende verkrachter gaat maar door en door. Maxime legt beslag op zijn bankrekening en meneer schuift vanavond aan bij Roddelpraat.

Maxime Meiland

In het boek Maxime: misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig! schrijft de jongste van de familie Meiland over een verkrachting die zou hebben plaatsgevonden toen Maxime slechts 15 jaar oud was. Toch had de vermeende verkrachter - die anoniem werd genoemd - een hele andere herinnering aan de gebeurtenis tussen de twee en startte een rechtszaak tegen de Meiland-telg. Hij eiste een schadevergoeding en dat het boek uit de handel werd gehaald.

Begin maart werd duidelijk dat hij de zaak verloren had en hij nu juist Maxime moest gaan betalen voor de gemaakte proceskosten. Het Algemeen Dagblad meldt dat het zou gaan om zo'n 4100 euro aan kosten die het jongste Meilandje zou hebben gemaakt. Toch is deze betaling volgens Maxime Meiland nog niet voldaan - op een paar honderd euro na - en is ze niet van plan om nog véél langer op haar centjes te wachten. De Meiland-telg besluit daarom beslag te laten leggen op de rekening van de anonieme, vermeende verkrachter.

Volgens het AD zal de betaling worden voldaan wanneer de man in kwestie genoeg geld op zijn rekening heeft staan. Is dit niet het geval? Dan mag Maxime beslag leggen op andere goederen van de man.

'Anoniem' blijven

Waar de vermeende verkrachter van Maxime Meiland graag anoniem wil blijven, zocht hij al eerder de publiciteit op door een exclusief interview te geven aan Weekblad Story. Vanavond zoekt de man wederom de media op en schuift hij aan bij de mannen van RoddelPraat: Jan Roos en Dennis Schouten. Hij zou vanavond gaan vertellen hoe de Meiland-telg zijn leven heeft verwoest door deze passage in haar boek te schrijven.

De man in kwestie is dan ook nog lang niet van plan het te laten rusten. Naast zijn bezoekje aan Roos en Schouten - om 18:00 online - is hij nog een bodemprocedure tegen de jongste dochter van de familie Meiland gestart.

Entertainment
  • Algemeen Dagblad, RoddelPraat
  • NL Beeld / Patrick van Emst