Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

MMA-legende Alistair Overeem stapt over naar Glory

Glory krijgt er weer een grote naam bij. Het management van de 41-jarige Alistair Overeem kondigde vandaag aan dat de voormalig wereldkampioen een contract getekend heeft voor meerdere gevechten bij kicksportbond Glory.

MMA-legende Alistair Overeem stapt over naar Glory

Overeem is geen onbekende in de vechtsportwereld. Als kind deed hij al aan judo en op zijn vijftiende begon hij met vechtsport, waarbij hij onder andere trainde met grote namen als Bas Rutten en Joop Kasteel. Zijn eerste kickbokswedstrijd vocht hij op zeventienjarige leeftijd in 1997. Daarna volgden er meerdere wedstrijden in K1, terwijl hij ondertussen begon aan een MMA-carrière. In beide gevallen wist hij een kampioenschap te winnen, een prestatie waar tot nu toe nog niemand anders in is geslaagd.

Oude bekende

Op 3 maart 2021 werd het contract van Overeem bij de UFC, de organisatie waar hij sinds 2011 deel van uitmaakte, beëindigd. Het zwaargewicht zet zijn carrière voort bij Glory, waar hij in dezelfde gewichtscategorie belandt als Rico Verhoeven en Badr Hari. Die laatste stond al meerdere malen tegenover Overeem in de ring. In 2008 wist hij Badr knockout te slaan in de eerste ronde, maar in 2009 kreeg de Marokkaan zijn revanche.

Verhoeven en Overeem hebben het nooit tegen elkaar opgenomen, maar er werd eerder wel al geflirt met een gevecht. Destijds zei Alistair dat hij Rico 100 van de 100 keer zou verslaan. Wij zijn met één keer ook best tevreden.

Sport
  • Pro Shots