Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! John Wick: Chapter 2

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwe film van Keanu Reeves, John Wick: Chapter 2.

Tot enkele jaren geleden leek de filmcarrière van Keanu Reeves zo'n beetje dood en begraven. De acteur die groot werd met The Matrix moest het na het eind van die trilogie in 2003 vooral doen met minder boeiende rollen en films die grotendeels flopten (Constantine, The Day the Earth Stood Still, 47 Ronin). Totdat hij in 2014 zichzelf ineens opnieuw uit weet te vinden en met de bikkelharde schietfilm John Wick aan komt zetten. De film, over een voormalig hitman die op wraak zint wanneer zijn hond is vermoord en zijn klassieke Ford Mustang is gejat, is een enorm succes en herlanceert Keanu's carrière in Hollywood. Een vervolg is dan ook niet meer dan logisch...

Lees ook: TrailerTrash Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Bijzonder verhaal

John Wick-regisseur Chad Stahelski is zelf ook een man met een bijzonder verhaal. Tijdens de opnames van de film The Crow in 1994 is hij bij stuntscènes de stand-in van acteur Brandon Lee. Wanneer de zoon van de legendarische martial arts vechter Bruce Lee op de set per ongeluk wordt doodgeschoten (een tegenspeler denkt met een ongeladen vuurwapen een scène op te nemen, maar schiet met een geladen pistool Brandon dood), is het Stahelski die als vervanger van de hoofdrolspeler de laatste filmopnames voor zijn rekening neemt. Later is hij zich gaan richten op regisseren met John Wick als voorlopig hoogtepunt.

Lees ook: TrailerTrash Fist Fight

Strijd tussen hitmen

In John Wick: Chapter 2 neemt Keanu Reeves opnieuw de titelrol op zich en moet hij nogmaals tijdelijk terugkeren van pensioen om te voorkomen dat een gehate collega de macht grijpt binnen een schimmig gilde van huurmoordenaars. Uit sympathie voor zijn voormalige makkers reist hij af naar Rome om daar de strijd aan te gaan met andere hitmen die het foute pad hebben gekozen. Terwijl de kogels op het scherm in rap tempo voorbij vliegen is het aan Wick om te zorgen dat de good guys winnen. Heeft Chad Stahelski met dit tweede deel een passend vervolg gegeven aan het verrassende succes uit 2014? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

John Wick: Chapter 2 draait vanaf donderdag 9 februari 2017 in de Nederlandse bioscopen.