Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Check die trailer! Fist Fight

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwe komedie Fist Fight met acteurs Ice Cube en Charlie Day.

Iedereen herinnert zich uit zijn of haar tijd op de basisschool of de middelbare school nog wel die ene pestkop die andere kinderen voortdurend het leven zuur maakte. Tassen die voor de lol 'zoek' raken, continu struikelen over dat ene uitgestoken been of bijna dagelijks een lekke band doordat iemand je fietsventieltje los heeft gedraaid. Het is de reden dat sommigen liever niet terugdenken aan hun schooltijd.

Lees ook: TrailerTrash Fantastic Beasts and where to Find Them

Lerarenstrijd

Er zijn door de jaren heen verschillende films gemaakt over pesten: Bully, Mean Girls, My Bodyguard, Ben X, The Karate Kid, Revenge of the Nerds en natuurlijk de moeder aller pestkoppenfilms Carrie. Maar de film Fist Fight pakt het net even anders aan. In deze nieuwe komedie zijn het namelijk niet leerlingen die getreiterd worden, maar maakt een leraar het leven van een collega onmogelijk. Wanneer docent Engels Campbell (Charlie Day – Horrible Bosses, It's Always Sunny in Philadelphia) het ontslag van gymleraar Strickland (Ice Cube – Friday, Boyz n the Hood) veroorzaakt, daagt laatstgenoemde de ander uit tot een naschoolse matpartij. Alleen, daar heeft Campbell he-le-maal geen zin in!

Lees ook: TrailerTrash Peter en de Draak

Wanhopige vluchtpoging

Wat volgt is een wanhopige – en uiterst hilarische – poging van de leraar Engels om boven alles te voorkomen dat hij klappen krijgt. Terwijl de hele school zich verheugt op de komende knokpartij zoekt Campbell naar uitwegen, waarbij hij in de ene na de andere bizarre situatie belandt. Naast Ice Cube en Charlie Day duiken ook Breaking Bad acteur Dean Norris, Mad Men ster Christina Hendricks en 30 Rock komiek Tracy Morgan op in deze door Richie Keen (Hooked, The Comedians) geregisseerde film. Is het wat? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

Fist Fight is vanaf donderdag 23 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws