Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Filmtip: Seriemoordenaar in de sneeuw!

De Noorse schrijver Jo Nesbø geldt al jaren als één van de meest succesvolle auteurs ter wereld. De...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Noorse schrijver Jo Nesbø geldt al jaren als één van de meest succesvolle auteurs ter wereld. De thrillerschrijver – vooral bekend door zijn boeken rond politie-inspecteur Harry Hole – verkocht inmiddels in meer dan veertig vertalingen dik dertig miljoen exemplaren. Het boek Snømannen uit 2007, het zevende deel uit de Harry Hole reeks, is door Hollywood opgepikt om verfilmd te worden, in eerste instantie met niemand minder dan de iconische filmregisseur Martin Scorsese (The Departed, The Wolf of Wall Street) op de regiestoel en acteur Michael Fassbender (Assassin's Creed, Alien: Covenant) in beeld voor één van de hoofdrollen. Door conflicterende agenda's en andere filmprojecten moest Scorsese verstek laten gaan, maar regisseur Thomas Alfredson (Let The Right One In, Tinker Tailor Soldier Spy) wist Fassbender binnen boord te houden en bleek meer dan bereid om in het gat dat Scorsese achterliet te stappen om de film alsnog naar het witte doek te brengen.

Lees ook: TrailerTrash The Lego Ninjago Movie

Moord in de sneeuw

Het verhaal is zoals lezers van Nesbø gewend zijn: verstikkend en vol onverwachte plotwendingen. Wanneer detective Harry Hole de taak krijgt om de vermissing van een persoon te onderzoeken die tijdens de eerste sneewval van het jaar spoorloos verdwijnt, krijgt hij al snel het vermoeden dan deze wellicht ten prooi is gevallen aan een tot dan nog altijd ongrijpbare seriemoordenaar die na jaren van inactiviteit opeens weer aan het moorden lijkt geslagen. Met de hulp van een briljante jonge agente (Rebecca Ferguson – Mission: Impossible – Rogue Nation, The Girl on the Train) moet Hole een link zien te vinden tussen de oude moorden uit het verleden en de nieuwe verdwijning. En daarbij rekening houden dat hem bij de eerstvolgende sneeuwval er mogelijk een nieuw slachtoffer te betreuren valt.

Lees ook: TrailerTrash Thor: Ragnarök

Check die trailer

Naast Fassbender en Ferguson heeft regisseur Thomas Alfredson een aantal andere Hollywoodsterren als J.K. Simmons (Spider-Man, Juno), Val Kilmer (Kiss Kiss Bang Bang, Batman), en Charlotte Gainsborough (21 Grams, Melancholia) bereid gevonden om naar Noorwegen af te reizen en de ijskoude sneeuw te trotseren. Het eindproduct hangt in het midden tussen een bloedstollende thriller en een horrorfilm. Als liefhebbers van spannende films kan The Snowman hier op de redactie in elk geval onze goedkeuring dragen. Maar hé, oordeel vooral weer lekker zelf en check die trailer!

The Snowman is vanaf donderdag 19 oktober in de bioscoop te zien.