Door: Dennis de Vos
Trailer trash

Filmtip: Thor is terug!

In 2005 begon stripconglomeraat Marvel Entertainment te broeden op een plannetje om voortaan superheldenfilms in eigen b...

In 2005 begon stripconglomeraat Marvel Entertainment te broeden op een plannetje om voortaan superheldenfilms in eigen beheer uit te geven. De tekenstudio zag dat filmstudio's miljarden verdienden aan films rond stripkarakters die zij bedacht hadden, terwijl Marvel daar zelf slechts een klein deel van terug zag. Dat moest anders, zo bedacht de toen 31-jarige Amerikaan Kevin Feige. Met het nieuw leven inblazen van Marvel Studios zouden ze voortaan zelf films gaan uitbrengen, zodat zij ook het grootste deel van de inkomsten op de eigen rekening konden bijschrijven. Nu alleen nog een idee welke films dat dan moesten worden. Een zoveelste Spider-Man of weer een X-Men? Jazeker, want dat verkoopt nog steeds. Maar daarnaast ontstond het idee van een verbinding tussen verschillende striphelden, die gezamenlijk de wereld moeten redden. Een naam voor dit meervoudig filmproject was er ook al snel: Marvel Cinematic Universe. Twaalf jaar later zijn er inmiddels 16 films in dit nieuwe universum verschenen en deel 17 komt er later dit jaar aan: Thor: Ragnarök.

Lees ook: TrailerTrash Ready Player One

Noorse halfgod

Sinds het begin van Marvel Cinematic Universe met Iron Man uit 2008 en The Incredible Hulk datzelfde jaar is het bijna elke zomer én elke winter – de twee piekperiodes wat bioscoopbezoek betreft – weer tijd voor een nieuwe film in de superheldenreeks en na Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Spider-Man: Homecoming deze zomer is het in het najaar weer de beurt aan de Noorse halfgod Thor om acte de presence te geven. In 2011 zagen we acteur Chris Hemsworth (Rush, The Cabin in the Woods) voor het eerst rondzwaaien met zijn allesverwoestende hamer toen hij zijn opstandige broer Loki terug op zijn plaats moest zetten en in Thor: The Dark World verscheen de machtige Noor opnieuw in een eigen film. Tussendoor mocht hij ook komen opdraven in films van andere superhelden én wanneer het geheel samenkomt in de Avengers-films, maar nu is het dus met Thor: Ragnarök alweer hoog tijd voor zijn derde eigen film.

Lees ook: TrailerTrash Star Wars: The Last Jedi

Check die trailer

Thor: Ragnarok vervolgt de avonturen van Thor die voor een nieuwe bedreiging komt te staan – de meedogenloze Hela (Cate Blanchett – Lord of the Rings, The Aviator). Thor verliest zijn magische hamer en wordt gevangen genomen aan de andere kant van het universum. Wat volgt is een race tegen de klok om op tijd terug te komen in Asgard om Ragnarok – de verwoesting van Asgard en het einde van de beschaving – te stoppen. Hiervoor moet Thor alleen eerst een dodelijke gladiatorstrijd overleven, waarbij hij recht tegenover zijn voormalig bondgenoot en mede-Avenger de Incredible Hulk komt te staan. Een strijd tussen een halfgod en een groene reus? Is dat wat? Wij zeggen nu al volmondig JA, maar check vooral de nieuwste trailer en oordeel zelf!

Thor: Ragnarök is vanaf donderdag 29 maart 2018 in de bioscoop te zien.