Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: is naakt slapen goed voor jou en je relatie?

De één vindt het verschrikkelijk en de ander vindt het heerlijk: naakt slapen. Toch zitten er wel degelijk een aantal voordelen aan in je blote tokus naar dromenland gaan.

Slapen

Voor je seksleven zou het bijvoorbeeld bevorderlijk kunnen zijn, maar ook voor de gezondheid van je jongeheer. Behoorlijk belangrijke zaken waar Amerikaanse onderzoekers van de Stanford University ingedoken zijn.

Lichaamstemperatuur

Om in een diepe slaap te komen is het van belang om je lichaamstemperatuur laag te houden. Dit kun je doen door je kamer te verkoelen, maar ook door poedelnaakt in je nest te gaan liggen. Of beide. Ook een optie. In ieder geval is het een belangrijke factor voor je diepe REM- en DELTA-slaap. Deze type slaapfasen zijn voor onder andere je geheugen fijn. Uiteindelijk kan het er zelfs voor zorgen dat je sneller in slaap valt en beter doorslaapt. Klinkt top toch?

Afvallen

Dit is waarschijnlijk de droom van menig mens: slapen en afvallen tegelijkertijd. Goed nieuws, je hoeft namelijk alleen maar je pyjama weg te smijten. Volgens onderzoekers verbrandt een persoon meer calorieën zonder kleding aan tijdens het slapen. Dit komt doordat je het kouder hebt en je lichaam harder moet werken om je lichaamstemperatuur in balans te houden. Wat een droom.

Goed voor tampeloeres

Misschien wel één van de belangrijkste redenen om je boxershort nooit meer aan te trekken voor het slapen gaan: het is goed voor je edele zaakje. Zo'n onderbroek zorgt voor veel warmte en dat kan bacteriën uitnodigen. Niet echt prettig. Om de kans op een infectie te verlagen is het dus vooral verstandig om onbedekt in je nest te gaan liggen snurken. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor gezonder sperma. De warmte is namelijk niet echt lekker voor de temperatuur van je testikels. Door een te hoge temperatuur kan zelfs je spermaproductie aftakelen.

Seks, seks en nog meer seks

Volgens de onderzoekers zijn koppels die naakt slapen gelukkiger. Door naakt tegen je partner aan te kruipen wordt het knuffelhormoon oxytocine aangemaakt. Hierdoor voel je je meer met elkaar verbonden en dit is goed voor de intimiteit. En laten we dat nou net willen, intimiteit. Het is natuurlijk ook veel makkelijker om er bovenop te knallen als je beiden toch al naakt bent. Logisch.

Als dit allemaal geen goede redenen zijn om vanavond poedelnaakt in dromenland te belanden, dan weten wij het ook niet meer. Een fijne nachtrust gewenst.

Lifestyle
  • Man-Man, Holistik
  • Adobe Stock