Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Terugblik: Wat gebeurde er vorig jaar in Singapore?

Max Verstappen en Singapore is tot nog toe niet een heel gelukkige combinatie. De Nederlander startte vorig jaar als vie...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Max Verstappen en Singapore is tot nog toe niet een heel gelukkige combinatie. De Nederlander startte vorig jaar als vierder maar door een probleem met de koppeling viel hij terug tot de achtste plaats, maar Verstappen veroorzaakte nog meer ongelukken bij de start. 

Doordat de Nederlander namelijk niet van zijn plek kwam was het Carlos Sainz die moest uitwijken voor zijn oud-ploeggenoot. De Torro Rosso bleef daardoor haken in de Force India van Nico Hülkenberg waardoor de Duister vlak voor Verstappen langs vloog de vangrail in. Daarmee was de race van Hülkenberg voorbij maar feitelijk ook die van Max. Op het Marina Bay Circuit is het lastig in te halen en dus kwam hij niet meer in aanmerking voor de topklassering waar hij zo op had gehoopt. 

Lees ook: Ricciardo: 'Ik wil een stapje hoger'

Max zat ook lange tijd vast achter Daniil Kyvat en wist pas via een andere strategie het duel in zijn voordeel te beslissen. De Nederlander moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plek. Daniel Ricciardo deed het een stuk beter. De Australiër begon als tweede en lag daar ook de hele race. Door een extra pitstop bedreigde hij op het laatst ook nog Nico Rosberg voor P1. Door de verse banden kwam hij drie seconden per rondje dichterbij. Ricciardo zorgde zodoende voor nog wat opwinding in de verdere saaie race. Uiteindelijk kwam de Australiër tot de staart van Rosberg, maar er helaas niet aan voorbij. 

Rosberg pakte daarmee de leiding in het klassement om de wereldtitel om het vervolgens ook niet meer af te staan voor de rest van het seizoen. Zijn enige concurrent Lewis Hamilton mocht nog wel mee naar het podium. Ook Kimi Raïkkönen, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Sergio Pérez, Daniil Kyvat en Kevin Magnussen wisten in de punten de streep over te rijden. Voor Romain Grosjean was het een weekend om snel te vergeten. Hij begon niet eens aan de race door een remprobleem. 

En dus zal hij samen met Max volgende week uit zijn op revanche!