Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Ricciardo: 'Ik wil een stapje hoger'

Daniel Ricciardo werd de laatste twee jaar telkens tweede tijdens de grand prix van Singapore op het Marina Bay Circuit....

Daniel Ricciardo werd de laatste twee jaar telkens tweede tijdens de grand prix van Singapore op het Marina Bay Circuit. De Australiër heeft voor dit jaar dan ook maar een doel. 

''Voor dit jaar is het mijn doel om op pole te starten, in de race ga ik ook proberen een stapje hoger te gaan. Ik reed de laatste twee jaar ook de snelste ronde," zo vertelt Ricciardo. In Singapore gaat hij er niet vanaf de eerste vrije training vol in. ''Op een stratencircuit als Singapore moet je het tempo in de trainingen iets rustiger opbouwen. Op een gegeven moment moet je beginnen met het nemen van risico's, maar het heeft geen zin om dat direct te doen."

Lees ook: Verstappen over Singapore: 'Kunnen meedoen om podium'

Volgens hem heeft Red Bull een goede kans. ''Singapore is volgens mij niet onze enige kans om in de tweede helft van het seizoen een race te winnen, maar wel één van onze beste kansen." Daarnaast is Ricciardo net als Max bezig met hittetraining. Iets wat in Singapore en Maleisië een grote factor gaat spelen. ''Je voelt de hitte als je in de auto zit. Als je na de race uitstapt en de adrenaline zakt, voel je het zelfs nog meer. Na de wedstrijd drink ik met gemak vijf liter water om te rehydrateren voor ik ga slapen."

Drink je stiekem niet wat anders, Daniel..?