Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mercedes: 'Ferrari en Red Bull in het voordeel in Singapore'

Mercedes kende al vele jaren problemen met Singapore. Toto Wolff denkt dan ook dat Ferrari en Red Bull de favorieten zij...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Mercedes kende al vele jaren problemen met Singapore. Toto Wolff denkt dan ook dat Ferrari en Red Bull de favorieten zijn voor het weekend op het nauwe circuit van Marina Bay.

We hebben dit seizoen het momentum van circuit tot circuit zien variëren”, zo zegt Wolff in zijn preview. “Op het eerste gezicht is Singapore het soort circuit dat in het voordeel is van zowel Ferrari als Red Bull. Beide teams hebben sterke prestaties laten zien op langzame circuits waar maximale downforce vereist is. Wij hebben het op dergelijke locaties dit jaar juist lastiger gehad. Soms zit het gewoon opgesloten in het DNA van een auto. Desondanks hebben we veel geleerd van onze problemen in Monaco. In Hongarije waren onze prestaties stukken beter. We weten nu veel beter wat we moeten doen om het maximale uit ons chassis te halen.”

Lees ook: Hamilton: 'Hopelijk geleerd uit het verleden'

Toch erkent Wolff dat zijn team elk jaar de nodige probleem heeft in Singapore ondanks de overwinning van vorig jaar. "Het blootleggen van onze kracht en zwakte is de afgelopen jaren ons sterke punt geweest. We hebben de vinger op de zere plek gelegd om de oorzaken van zowel onze goede als slechte prestaties te achterhalen. In 2015 beleefden we een van de meest pijnlijke ervaringen van de afgelopen jaren. We stroopten de mouwen op en we sloegen afgelopen jaar terug met een zege. Dit is echter een lastig circuit vanwege de korte, scherpe bochten, de relatief korte rechte stukken en het hobbelige oppervlak. We verwachten een pittige uitdaging voor de kiezen te krijgen.”

En hopelijk kan Max dan profiteren!