Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoekers weten het zeker: mannen die van sportauto's houden hebben een kleintje

Veel mannen zijn liefhebbers van wagens. De één scheurt liever rond in een gezinsauto terwijl de ander liever patserig doet in een dikke BMW. Maar onder deze liefhebbers bevinden zich ook nog mannen die houden van sportwagens om een specifieke reden...

sportauto

Onderzoekers uit Groot-Brittannië hebben een verband ontdekt tussen de liefde van mannen voor sportauto’s en de grootte van hun jongeheer. Dat schrijft Top Gear op hun website. Mannen die deelnamen aan dit onderzoek wisten niet wat er onderzocht werd, dus hun broek is gewoon aangebleven. Zou anders misschien ook een tikkeltje grensoverschrijdend worden. Je weet het tegenwoordig nooit.

Er werden voor dit bijzondere onderzoek 200 mannen tussen 18 en 74 jaar uitgenodigd. De deelnemers moesten meedoen met een geheugentest. De wetenschappers maakten hen wijs dat ze wilde weten hoe goed ze feiten onthouden van artikelen tijdens het online winkelen. Een gedeelte van de groep kreeg hierbij valse informatie voorgeschoteld over wat een gemiddeld formaat is voor je tampeloeres.

Een ander gedeelte kreeg valse informatie waardoor ze zich afvroegen waarom ze s 'ochtends bij het opstaan niet licht in hun hoofd worden. Dat zou zogenaamd iets met de bloedcirculatie te maken hebben. De enige bloedstroom in de ochtend die wij kennen gaat echter heel ergens anders naar toe. Maar daar zal het wel niks mee te maken hebben.

Compensatie

Na al deze misleidingen kwamen de onderzoekers tot een interessante conclusie. De mannen die de valse informatie over het gemiddelde formaat kregen toonde aan dat ze iets wilde compenseren. Zo kregen zij meer interesse in sportauto’s. De wetenschappers trekken dan ook de conclusie dat er een connectie is tussen het klein geschapen zijn en de interesse in sportauto’s.

Mannen zouden het overigens niet alleen compenseren met auto’s. Ook andere luxeartikelen worden ingezet voor compensatie. Toch is het een interessant onderzoek. Als een man aanbiedt om een vluggertje te doen, kan het zomaar over een rondje racen in de Ferrari kunnen gaan.

Lifestyle
  • topgear.nl
  • Adobe Stock