Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton voorzichtig: 'Hopelijk geleerd uit het verleden'

De prestaties van Mercedes in Singapore zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. Terwijl de renstal de laatste j...

De prestaties van Mercedes in Singapore zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. Terwijl de renstal de laatste jaren domineert in de Formule 1 is dat op het Marina Bay circuit wel anders. Oké, van de laatste drie jaar won Mercedes er twee keer, maar toch zijn er altijd problemen.

Twee jaar terug was Mercedes namelijk een seconde langzamer dan de concurrentie. Dat weet ook Lewis Hamilton en daarom gaat hij met de nodige zorgvuldigheid naar Singapore toe. ''We hebben geen idee hoe de verhoudingen dit jaar liggen, dat zien we pas als we er zijn. Ik moet zeggen: ik denk wel dat we genoeg hebben geleerd van het verleden."

Lees ook: 'De tien mooiste foto's van de grand prix van Italië'

Ferrari liet op de Hungaroring en Monaco al zien dat het zich thuisvoelt op dat soort circuits en dus zal de rode enclave in Singapore ongetwijfeld revanche willen nemen voor de race op Monza. ''Ik zal zelf met een zeer positieve mindset naar Singapore vliegen en de insteek is om mee te strijden om de overwinning, maar als dat laatste niet mogelijk blijkt, dan moeten we ons inzetten om het maximaal haalbare te bereiken en zodoende de schade te beperken."

Het zou wel kunnen betekenen dat Lewis dan de leiding in het WK weer kwijt is!