Door: Martijn Haas
Misdaad

Tweedelige docu over cocaïnehandel-verdachte Frank Masmeijer

'Wil je eindelijk eens weten hoe het nou echt zit? Kijk dan op 11 en 12 september om 23.15 naar SBS6 naar De Zaak Fran...

'Wil je eindelijk eens weten hoe het nou echt zit? Kijk dan op 11 en 12 september om 23.15 naar SBS6 naar De Zaak Frank Masmeijer.'

Zo kondigt documentairemaker Thijs Zeeman zijn nieuwe film aan op Twitter. Volgende week 13 september doet het Belgische gerechtshof uitspraak in de zaak van oud-tv-presentator Frank Masmeijer. De voormalige televisiester wordt beschuldigd van deelname aan grootschalige cocaïnehandel. In totaal is 460 kilo coke in bananendozen verscheept richting de haven van Antwerpen. Tegen Masmeijer wordt een gevangenisstraf van zeven jaar cel en een boete van 24.000 euro geëist.

Naar nu blijkt heeft deze filmer - Zeeman - Masmeijer een jaar lang gefilmd. Dat is bijzonder want het komt niet al te vaak voor dat verdachten van grootschalige drugshandel zich in de kaart willen laten kijken. Maar Masmeijer is anders, die heeft een beetje een plank voor zijn kop. En dat moet geweldige televisie kunnen opleveren, vermoeden we.

Masmeijer gaat het zwaar krijgen volgende week bij de rechter - met of zonder docu op televisie. Hij is vastgelegd in de haven bij het plegen van criminele handelingen met bananendozen vol coke. Wat hij er ook over zegt, hij heeft de schijn daarom tegen, zoals dat heet. Volgens de documentairemaker Zeeman botste hij tijdens de opnamen regelmatig over de toedracht van deze handelingen. Masmeijer heeft er een handje van om anderen de schuld in de schoenen te schuiven, zo schijnt het.

Man! Wij zitten nu al op het puntje van onze schoen. SBS6. Welk kanaal was dat ook alweer? En o ja, waarom eigenlijk zo laat? 

Een ouder item met het voormalige NCRV-kijkcijferkanon.