Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Katja Schuurman over ex Thijs Römer: 'Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient'

Katja laat voor het eerst van zich horen.

Thijs Römer en Katja Schuurman

"Ik hoop dat als iemand zijn straf uitzit dat diegene dan ook weer een kans krijgt om zijn leven op te pakken. Het is niet fraai wat er is gebeurd, maar hij heeft geen mensen vermoord en ik vind dat iedereen een tweede kans verdient", zei Katja tegen het showbizz-programma Shownieuws.

Gevangenisstraf

Acteur Thijs Römer zit op het moment een gevangenisstraf uit van een maand. Waar bekende Nederlanders en zedendelinquenten vaak op een andere afdeling worden geplaatst binnen de gevangenismuren, is dit volgens de advocate van Römer niet het geval. De acteur zou zijn maand achter de tralies op een 'sobere afdeling' verblijven. Deze afdeling is eigenlijk bedoeld voor gevangenen die later doorstromen naar een andere afdeling, wanneer hier een cel beschikbaar is. Römer daarentegen blijft de hele maand op deze afdeling zitten.

Ex Katja

Katja en Thijs hebben samen hun 13-jarige dochtertje Sammie. Volgens Schuurman is er geen reden voor zorgen over hun dochter: "Ze wordt omringd door mooie mensen en het is een ontzettend stoer wijf, dus dat komt helemaal goed."

Waar het er eerder op leek dat Römer nog in hoger beroep zou gaan, zag de acteur hier toch nog van af. Volgens zijn ex Katja de juiste beslissing. "Ik denk dat het heel goed en verstandig is geweest dat hij het hoger beroep heeft ingetrokken. Ik snap ook dat het voor hem wat tijd heeft gekost om dat op die manier te zien, maar ik denk dat hij nu de juiste keuze heeft gemaakt door de straf te nemen die hem is opgelegd", aldus Katja.

De actrice hoopt daarnaast op een goede toekomst voor haar ex: "Ik hoop dat hij weer door mag met alle dingen die hij ook zo ontzettend goed kan en die hij zo graag doet. En dat hij gewoon weer mag leven."

Römer werd afgelopen augustus veroordeeld tot 240 uur taakstraf en drie maanden gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechtbank in Assen achtte bewezen dat de acteur de slachtoffers in deze zaak heeft verleid tot seksuele handelingen, masturberen en het sturen van naaktfoto’s. Dit deed Römer in online gesprekken met een drietal minderjarige meiden.

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst