Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gaat Katja Schuurman Thijs Römer bezoeken in de bajes? De actrice reageert

Thijs Römer zit op dit moment in de bak. Katja Schuurman, zijn ex en de moeder van z'n kind, reageert op de situatie.

Katja Schuurman

Thijs Römer zit sinds vrijdag 15 maart in de gevangenis. In augustus 2023 werd hij veroordeeld voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes, maar na het horen van zijn straf wilde hij in eerste instantie in hoger beroep gaan. Daar zag hij bij nader inzien vanaf.

Uit zijn verklaring: "Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ik zelf."

Door de gevangenisstraf van een maand te accepteren, hoopt hij naar eigen zeggen 'rust te brengen in het leven van alle betrokkenen'.

Katja Schuurman

Het intrekken van het hoger beroep is een verstandige beslissing, vindt Katja Schuurman. De actrice had in het verleden een relatie met Thijs Römer en de twee hebben ook een 13-jarige dochter. "Ik denk dat hij nu de juiste keuze heeft gemaakt door de straf te accepteren die hem is opgelegd", zei ze tegen Shownieuws. Wel hoopt ze dat Römer daarna z'n leven weer kan oppakken.

Katja: "Want het is niet fraai wat er is gebeurd, maar hij heeft geen mensen vermoord. Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient."

Of ze de vader van haar kind ook gaat bezoeken in de bajes? Nee, zegt Katja heel duidelijk tegen weekblad Story. "Ook niet met Sammie (dochter, red.)", legt ze uit. "Het gaat om een korte periode, dus we zien hem als hij weer thuis is." Dochter Sammie gaat verder goed om met de situatie, aldus Katja. Dat maakt haar 'heel trots'. Zelf heeft Katja ook nog steeds 'goed contact' met Thijs Römer.

Situatie in gevangenis

Voordat Thijs Römer zijn straf ging uitzitten werd er volop gespeculeerd over hoe dat eruit zou komen te zien. Krijgt hij een speciale behandeling? Zit hij tussen de andere gedetineerden? Vragen waarop lang geen antwoord kwam. Tot vorige week, toen zijn advocate het een en ander losliet over Römers situatie. Zo zou de acteur op de 'sobere afdeling' zitten. Een plek waar gedetineerden wachten totdat ze op de normale afdeling terecht kunnen. Thijs Römer blijft daar echter zijn gehele strafperiode zitten, met name omdat het maar om een maand gaat.

Op de afdeling waar hij verblijft heeft hij geen recht op onderwijs en zit hij 'gewoon tussen de andere gevangenen', aldus de advocate.

Entertainment
  • Ditjes en Datjes, Story, Shownieuws
  • NL Beeld / Arjo Frank