Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
0 bekeken
2

Politie is nog op zoek naar 1 blonde schutter in Latumahina-zaak

Het was een kort en krachtig item in de uitzending van Opsporing Verzocht gisterenavond. Maar toch interessant: inmiddel...

Het was een kort en krachtig item in de uitzending van Opsporing Verzocht gisterenavond. Maar toch interessant: inmiddels zijn de bestuurder van de vluchtauto, en mogelijk de man die heeft geschoten aangehouden. De politie is enkel nog op zoek naar de derde persoon die op de camerabeelden is vastgelegd voor- en na de liquidatie op Djordy Latumahina, oktober vorig jaar. Een dodelijke schietpartij in een garage aan de Wittgensteinlaan, in Amsterdam-West, waarbij het slachtoffer niet eens het beoogde doelwit was. De Amsterdamse DJ overleed, zijn vrouw werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Dat hitteam is nu voor eenderde opgepakt. Daarnaast zitten er nog vijf anderen vast, mensen die waarschijnlijk een ondersteunende rol hebben gespeeld. Op camerabeelden die ook gisteren weer op televisie werden vertoond is te zien hoe dit drietal zich wegmaakt na de koelbloedige afrekening (achteraf bezien dus op de verkeerde persoon). Haastig wandelend bewegen ze zich voort, maar toch ook laconiek, want ja echt rennen valt natuurlijk teveel op. Een van die drie lijkt te telefoneren. Hij is blond, blank en heeft een mager postuur, en draagt een skinnyjeans-broek. Hij is de enige van de drie die nog vrij rondloopt, weten we sinds gisterenavond.

Die donkere man met de lange jas en rode capuchon zit nu dus al enkele vast, weten we ook sinds gisterenavond. 

.

Over dat blonde haar van die man die niet is opgepakt kun je vragen stellen: mogelijk is het geverfd, als afleidingsmanoeuvre. Helaas is het zo dat de politie hem alleen van achteren- en vanuit de verte op camera heeft. 

Wie is de blonde man, en waar zou hij zijn? Panorama zet zijn geld op een ver buitenland. Spanje komt veel voor als vluchtoord. Al hangt het af van de aard van het beestje, waar zo'n gezocht iemand naartoe trekt. Zo vertrok Sooi de C. naar Roemenië, waarschijnlijk omdat zijn vrouw daar vandaan komt.

Opvallend: de recherche heeft de naam van deze gezochte persoon niet vrij gegeven. Evenmin is hij op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Het kan natuurlijk goed dat ze die naam ook niet hebben. Het kan ook dat ze die naam bewust niet naar buiten brengen, zodat deze persoon zich nog vrijelijk denkt te kunnen bewegen, met een ander haarkleurtje.

Tijdens het recente liquidatieproces 26Koper bleek een van de verdachten - die volgens justitie nauw betrokken zou zijn bij liquidaties - regelmatig van uiterlijk te veranderen, en ook van naam. Deze man heette officieel 'Jouad', maar stond ook bekend als 'Joey', 'B-Lurge' en 'Boek'. 

We blijven deze zaak goed volgen, tot in de rechtszaal aan toe. Want de gruwelijke moord op Djordy mag niet vergeten worden. Lees hier een inleiding bij het Panorama-coververhaal met de achtergronden bij deze schietpartij.