Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tilburgse terrasschutter achter tralies

Even was de Nationale Opsporingslijst een nieuwe tronie rijker: die van Thomas N. Maar lang heeft het niet geduurd: na een paar dagen was hij al opgepakt.

Tilburgse terrasschutter

UPDATE: verdachte is inmiddels opgepakt. Lees meer onderaan het artikel.

Op zijn 13de kwam Thomas N.* uit Drunen voor het eerst in aanraking met justitie. Het zou niet bij die ene arrestatie blijven: anno 2022 heeft ie er al meerdere veroordelingen wegens geweld opzitten. Niet dat hij daarvan leerde: in de nacht van 11 op 12 juni dit jaar schoot hij op een Tilburgs terras een andere bezoeker in zijn been.

Dat de kogel daar terechtkwam, was nog een geluk bij een ongeluk voor N.: doordat hij onder tafel vuurde had het schot zomaar fataal kunnen zijn. Justitie wil dan ook poging tot doodslag of poging tot moord tegen hem eisen.

Op bewakingsbeelden is te zien dat N. met twee vrienden bij een terras komt en dan bij een bekende aan tafel gaat zitten. Terwijl zijn twee maatjes voor de tafel gaan staan, pakt hij een vuurwapen uit zijn rechterjaszak en schiet zijn tafelgenoot neer.

Dan vluchten de drie.

De andere twee verdachten zijn inmiddels ingerekend, N. is al vijf maanden voortvluchtig. Volgens de politie is het goed mogelijk dat hij in het buitenland verblijft. “Mogelijk heeft hij zijn haardracht veranderd of probeert hij zich op andere manieren te vermommen,” zo laat de politie weten. En: “Let u op de vorm van N. ogen en oren en op het littekentje op zijn bovenlip. Heeft u een idee waar hij zich kan ophouden, meld het alstublieft; dat mag anoniem.”

Update: N. is opgepakt

De verdachte is inmiddels opgepakt in Antwerpen en zal worden uitgeleverd aan Nederland. Ook is hij van de Nationale Opsporingslijst gehaald. Om die reden zijn foto's en namen achteraf alsnog geanonimiseerd.

Misdaad
  • Politie