Door: Martijn Haas
Misdaad

Politie gaat achter 'terroriserende hangjongeren' Valkenburg aan

In het Limburgse Valkenburg is donderdagavond een 65-jarige man overleden nadat hij in een vechtpartij belandde met...

In het Limburgse Valkenburg is donderdagavond een 65-jarige man overleden nadat hij in een vechtpartij belandde met een groepje jongeren. De jeugd zou al langere tijd voor overlast zorgen en het slachtoffer was naar buiten gelopen om er iets van te zeggen. Het incident vond rond 23:00 uur plaats op de Salviastraat in Valkenburg. De man werd nog gereanimeerd en is naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleden is. De politie is op zoek naar getuigen en doet vandaag een buurtonderzoek om nadere informatie te verkrijgen over de aanleiding van de vechtpartijen wie erbij betrokken waren.

Er kan nog geen officiële doodsorzaak worden afgegeven maar de politie heeft al wel laten weten een groep hangjongeren uit de buurt op het oog te hebben en deze goed te willen gaan onderzoeken.

Op straat was de ontzetting groot. Buurtbewoners vroegen zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Volgens Valkenburgers wordt de wijk geterroriseerd door hangjongeren en is er al maanden ernstige overlast. Deze problemen zijn bij de politie en de gemeente bekend. Er is al meerdere keren ingegrepen. Of er een verband is tussen de overlast en de vechtpartij is nog niet bekend.

Ze vertellen op 1Limburg dat de jongeren veel overlast veroorzaken. Ze dealen drugs, hangen over schuttingen, gooien met vuurwerk en vallen mensen lastig, aldus de buurtbewoners.

Ook op social media is de woede groot:

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws