Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rotterdamse politie deelt foto verdachte dodelijke schietpartij 

De Rotterdamse politie is dringend op zoek naar de 24-jarige moordverdachte Bretly D. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een dodelijk schietincident in de nacht van 12 op 13 oktober in Rotterdam. Ook zou hij in de nacht van 20 oktober op 21 oktober iemand hebben neergestoken in Zutphen.

Bretly D.

“Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen. De politie verzoekt iedereen die weet waar Bretly D. is, om direct 112 te bellen. Als u Bretly D. ziet, benader hem dan niet zelf, maar neemt direct contact op met de politie”, benadrukt de politie.

Het is onduidelijk waar de verdachte momenteel verblijft. De politie deelt dat D. geen vaste woon -of verblijfplaats heeft.

Moord op psychiater

Dorder wordt ervan verdacht de 60-jarige psychiater Jean van Griensven dood te hebben geschoten. Brandweerlieden vonden de zwaargewonde Van Griensven in de nacht van 12 oktober op vrijdag 13 oktober in zijn woning aan het Handelsplein in Rotterdam. De hulpdiensten kwamen op de woning van het slachtoffer af, nadat getuigen rond 2.40 uur een melding maakten dat ze een knal hoorden en er kort daarna brand uit de woning van het slachtoffer kwam. De brandweerlieden tilden de man naar buiten om hem te reanimeren, maar dit mocht niet baten.

Ook wordt D. ervan verdacht iemand in de nacht van vrijdag 20 oktober op zaterdag 21 oktober te hebben neergestoken in Zutphen.

Delen gegevens

De politie verspreidt zelden de volledige naam en foto van een verdachte. Aangezien de politie D. beschouwt als uiterst- en vuurwapengevaarlijk, besloot de politie en het Openbaar Ministerie zijn naam en foto vrij te geven. “Dat is een enorme privacy-inbreuk, maar deze persoon vormt een gevaar voor de maatschappij. We hebben informatie dat hij vuurwapengevaarlijk is en hij schuwt het niet om geweld te gebruiken. De kans op herhaling is aanwezig, vandaar dat we nu zijn naam en foto delen”, deelt een politiewoordvoerder met RTL Nieuws.

Misdaad
  • Telegraaf, RTL Nieuws, Politie
  • Politie