Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: de rokende tbs'er en de masturberende buurman. 

Winnaar

De winnaar: de rokende tbs'er

In september 2022 werd een man niet alleen veroordeeld tot tbs met dwangverpleging, maar ook tot een rookverbod. Hij werd in Eindhoven geplaatst in de kliniek Woenselse Poort en daar was roken net in de ban gedaan. Niet alleen in de cellen, maar op het héle complex. De man moest dus verplicht stoppen, hoe vaak hij ook stelde te kampen met onder meer afkickverschijnselen, stress en slaapproblemen.

Vier cliënten stapten met succes naar de rechter, november vorig jaar ging het rookverbod van tafel. Maar daar liet de tbs’er het niet bij zitten, hij claimde een schadevergoeding voor de periode dat hij het moest doen zonder peuken. Terecht, oordeelde de rechtbank. “Het is aannemelijk dat het niet mogen roken in elk geval spannings- en frustratieverhogend is geweest.” Hij krijgt nu 1400 euro uitbetaald. Klein gokje: die financiële opsteker zal vast spoedig in rook opgaan.

De verliezer: de masturberende buurman

Een man uit Den Bosch wordt er gék van, steeds is zijn portiekdeur vervuild met een lichte smurrie. Hij poetst zich een ongeluk, tot hij besluit een camera op te hangen. Het blijkt sperma, afkomstig van zijn buurman (41). Tientallen keren heeft hij zichzelf bevredigd en de climax bewaard voor de deur.

“Ik schaam mij kapot. Maar het is voor mij een blinde vlek,” zegt hij tegen de rechter. Een slap verhaal, want hij herhaalde zijn kunstje namelijk gedurende een periode van liefst twee jaar. Hij verklaarde zich te ergeren aan zijn buurman die zich met iedereen bemoeide en rare opmerkingen maakte tegen vrouwelijke flatbewoners. Het slachtoffer is inmiddels met grote tegenzin verhuisd. De masturberende buurman is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een te betalen schadevergoeding van 1400 euro. Is voor het slachtoffer natuurlijk niet meer dan een doekje voor het spuiten, herstel: bloeden.

Misdaad
  • Adobe Stock