Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rob Goossens over vertrek Ali B: 'Als hij niet terugkomt, dan steken we zijn Bentley in de fik'

Ali B is veroordeeld tot 2 jaar cel, maar vertrok deze week naar Marokko. RTL Boulevard-man Rob Goossens maakt zich daar echter niet zo druk om.

Rob Goossens

Ali B werd in juli veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar wegens verkrachting en poging tot verkrachting. Zowel team Ali B als het Openbaar Ministerie heeft inmiddels besloten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Die dient naar verwachting echter pas volgend jaar zomer, en dat betekent dat Ali voor nu een vrij man is. Daar maakt de rapper ook flink gebruik van, bleek afgelopen week toen hij op het vliegtuig stapte naar Marokko.

Ali Bye?

Het feit dat Ali gespot werd op een klein vliegveld in het Duitse Weeze met zijn vrouw Breghje en kinderen werd breed uitgemeten in de media. Want komt de rapper nog wel terug? Of blijft hij vanaf nu veilig in Marokko? Nederland heeft dan wel een uitleveringsverdrag met Marokko, maar Ali B heeft naast een Nederlands paspoort ook een Marokkaans identiteitsbewijs. En Marokko levert geen eigen onderdanen uit.

Misdaadjournalist Jermaine Ellenkamp liet zich woensdagavond bij RTL Boulevard uit over het mogelijke vluchtgevaar van Ali B, maar maakt zich weinig zorgen: "Ali heeft wel gewoon meegewerkt aan alles. Hij is bij de verhoren geweest, heeft in de rechtbank ook zijn verhaal gedaan, er is echt geen intentie dat hij daar blijft."

Daarnaast heeft Ellenkamp met de advocaat van de rapper, Bart Swier, gesproken. Hij liet weten dat Ali B 'vooralsnog zeker bij dat hoger beroep aanwezig zal zijn.' Geen reden voor paniek dus, zou je zeggen.

Bentley in de fik

Ook Rob Goossens - hoe kan het ook anders - was aanwezig in de Boulevard-studio om mee te praten over het onderwerp 'Ali B' en benadrukte dat de rapper nogal wat achter zou laten wanneer hij besluit niet meer terug te keren naar ons kikkerlandje.

"Hij heeft hier natuurlijk ook een heleboel, hé?" aldus Rob. "Ik bedoel, als hij niet terugkomt, dan steken we gewoon z'n Bentley in de fik. Nou dan is hij niet blij hoor."

Het moge duidelijk zijn dat Rob natuurlijk niet écht de dure wagen van de rapper in de fik gaat steken. Maar de opmerking van Goossens zorgde slechts voor een voorzichtig lachje bij RTL Boulevard-presentatrice Daphne Bunshoek.

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Arjo Frank