Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bram Moszkowicz over vertrek Ali B naar Marokko: 'Naar mijn weten wordt hij niet uitgeleverd'

Ali B heeft zijn koffers gepakt en is samen met zijn gezin vertrokken naar Marokko.

Ali B

Rapper Ali B werd op 12 juli door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar wegens de verkrachting van Naomi in 2018 en de poging tot verkrachting van Ellen ten Damme in 2014. De rapper liet vlak na de uitspraak via zijn advocaat weten in hoger beroep te gaan. Tot die tijd verdwijnt de rapper nog niet achter de tralies en is hij een vrij man.

Vakantie

En Ali maakt even flink gebruik van zijn vrijheid, want hij werd maandagavond gespot op een Duits vliegveld samen met zijn vrouw Breghje en zijn kinderen. Shownieuws is in het bezit van verschillende beelden van de rapper en bespreekt het vertrek van Ali in de uitzending.

"Ja, ruim een week geleden werd hij veroordeeld tot twee jaar cel. Dan denk je: ja, wat gaat hij nou doen de komende tijd? Nou, denkt Ali, ik ga maar eens met vakantie, en vanavond was het zo ver", aldus Privé-eindredacteur Evert Santegoeds.

Marokko

De rapper zou vanaf een klein vliegveld in het Duitse Weeze zijn vertrokken naar Marokko. Maar mag dat eigenlijk wel zomaar? Ja zeker. De rechter heeft de rapper namelijk geen beperkingen opgelegd en ook zijn paspoort werd niet ingenomen.

Deskundige en oud-advocaat Bram Moszkowicz zit maandagavond ook aan de desk bij Shownieuws en bevestigt dit: "De rechtbank heeft hem kennelijk geen voorwaarden opgelegd die zouden maken dat hij niet naar het buitenland mag."

Shownieuws-presentator Manuel Venderbos vraagt zich af of Marokko de rapper zou uitleveren aan Nederland wanneer nodig. "Nee, bij mijn weten levert Marokko geen onderdanen uit en volgens mij heeft hij ook een Marokkaans paspoort", antwoordt Moszkowicz.

Of de rapper een Quincy Promes'je - de voetballer vluchtte naar Rusland terwijl hij in Nederland veroordeeld werd tot 7,5 jaar gevangenisstraf wegens cocaïnesmokkel en een steekincident - uithaalt of gewoon braaf terugkomt naar Nederland om zijn hoger beroep af te wachten is dus nog de vraag. Voor nu geniet Ali in ieder geval lekker van het Marokkaanse zonnetje met zijn gezin.

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst