Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex-bajesklant over gevangenisstraf Ali B: 'Het zit er dik in dat hij klappen krijgt'

Volgens de kenners gaat het geen pretje worden voor rapper Ali B als hij achter de tralies verdwijnt. 

Ali B

Rapper Ali B werd op 12 juli door de rechter veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar wegens de verkrachting van Naomi op het schrijverskamp in 2018 en de poging tot verkrachting van Ellen ten Damme in 2014. De rapper was al vóór de uitspraak vastberaden om bij een veroordeling in hoger beroep te gaan en dat nieuws werd dan ook vlak na de uitspraak via advocaat Bart Swier naar buiten gebracht.

Ex-bajesklant Henk Bres

Weekblad Party vroeg verschillende experts om een voorspelling te doen over wat de rapper kan verwachten zodra hij daadwerkelijk de bak in gaat. Volgens de Haagse hooligan Henk Bres, die zelf een aantal keren achter de tralies belandde, zal het niet gaan meevallen voor de rapper:

"Voor Ali zal er minder respect zijn. Pedofielen en verkrachters staan onderaan de hiërarchie. Ali heeft geprobeerd vingers in een vagina te duwen en seks met vrouwen te hebben terwijl ze dat niet wilden. Dan krijg je geen respect van medegevangenen."

Daarnaast doet de ex-bajesklant een boekje open over zijn eigen periode in de bajes: "Als er bij ons nieuwe zedendelinquenten binnenkwamen en we vroegen waarvoor ze moesten zitten, zeiden de bewaarders heel tactisch dat ze verkeersovertreders waren. Maar dan wisten wij al genoeg. Die kregen er dus van langs. En niet zo'n beetje. Het wordt afzien voor hem. Het zit er dik in dat hij klappen krijgt."

John van den Heuvel

Ook John van den Heuvel komt als één van de experts aan het woord: "In de gevangenis zal Ali het zwaar krijgen, omdat zedendelinquenten doorgaans niet populair zijn." De misdaadverslaggever verwacht wel dat er 'extra goed' gekeken zal worden naar de afdeling waar ze de rapper plaatsen.

Carriere voorbij?

Volgens Van den Heuvel hoeft de veroordeling niet te betekenen dat de carrière van de rapper volledig voorbij is. "Als hij zich na zijn straf anders gaat opstellen, berouw toont en laat zien dat hij lering heeft getrokken. Zo kan hij misschien weer sympathie terugwinnen, omdat veel mensen iemand toch wel een tweede kans gunnen", aldus de misdaadverslaggever.

Hoger beroep

Het is nog altijd de vraag of Ali écht de gevangenis in gaat aangezien hij in hoger beroep is gegaan. Dit zou mogelijk pas volgende zomer plaatsvinden. Tot die tijd zit de rapper er nog prima bij in zijn villa in Almere, aangezien hij een vrij man is tot het hoger beroep dient.

Entertainment
  • NL Beeld / Patrick van Emst