Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

BN'er doet boekje open over Ali B-incident in 2013: 'Toen al, moet je nagaan'

In 2013 deed Ria Valk mee aan het programma Ali B Op Volle Toeren, toen zij getuige was van een incident rondom de inmiddels veroordeelde rapper. 

Ali B

Valk vertelt in een interview met Weekend dat zij jaren geleden al getuige was van het ongewenste gedrag van rapper Ali B. De inmiddels 83-jarige zangeres deed destijds mee aan het AVROTROS-programma Ali B Op Volle Toeren, het programma waar ook slachtoffer Ellen ten Damme aan meedeed in 2014.

Tijdens het interview met het weekblad komt door naar aanleiding van de terugkeer van The Voice of Holland de naam Ali B ter sprake. De rapper was jarenlang als coach te zien op één van de bekende rode stoelen. "Met hem hoef ik geen contact meer te hebben", begint Ria.

"Tijdens de opnames van Op Volle Toeren in 2013 liepen we in Breukelen rond een daarna ging hij met de ploeg eten bij een cafetaria. Daar liep een heel knap meisje rond, hij bleef maar achter haar aanlopen. Herhaaldelijk hoorde ik hem zeggen: 'Geef me nou je nummer, dan gaan we een keer eten."

Volgens de 83-jarige Valk zei het meisje tegen haar: "Wat een idioot is dat."

"Dat was toen al, moet je nagaan", aldus de zangeres.

Veroordeling

Dat het toen al zo was, werd tijdens de rechtszaak rondom de rapper wel duidelijk. B werd deze zomer op 12 juli veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens de verkrachting van Naomi op een schrijverskamp in 2018, en poging tot verkrachting van Ellen ten Damme in 2014.

Het incident met Ten Damme vond plaats terwijl de rapper samen met de zangeres in Marokko zat voor de opnames van Ali B Op Volle Toeren. Dit was een jaar na het incident waarvan Ria getuige was.

Hoger beroep

Ondanks de veroordelingen zit de rapper nog altijd niet achter de tralies. Dit komt doordat zowel Ali als het Openbaar Ministerie in hoger beroep is gegaan. De zaak zal naar verwachting pas volgend jaar weer voor de rechter komen.

Ali mag het hoger beroep in vrijheid afwachten en werd onlangs nog gespot bij een concert van collega-rapper Boef, waar fans de kans kregen om met de veroordeelde rapper op de foto te gaan.

Misdaad
  • Weekend
  • NL Beeld / Patrick van Emst