Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

George Baker doet boekje open over Ali B: 'Een van de grootste acteurs die ik ooit gezien heb'

Zanger George Baker (79) had al een pesthekel aan Ali B voordat de voormalig knuffelmarokkaan veroordeeld werd voor verkrachting. Hij vertelt waarom.

Baker

Ali B ging van geliefde artiest naar uitgekotste BN'er. En dat allemaal in het tijdsbestek van enkele jaren. Dat komt natuurlijk door de Voice-uitzending van BOOS, de stroom aan beschuldigingen die er vervolgens op gang kwam, en uiteindelijk de veroordelingen voor verkrachting en poging tot verkrachting.

Veel artiesten, programma's, zenders en andere partijen willen dan ook niet meer met B samenwerken. George Baker (79) is een van hen. Maar zijn afkeer van Ali B bestond al voordat de rapper voor de rechtbank moest verschijnen, zo vertelt hij aan weekblad Story.

'Ik heb er heel lang niets over willen zeggen'

George Baker draait al een tijdje mee in de muziekwereld. Zijn grootste hits zijn ongetwijfeld Una paloma blanca en Little Green Bag. Die tweede is inmiddels onlosmakelijk verbonden aan Reservoir Dogs, het regiedebuut van Quentin Tarantino en tevens de film waarin het nummer van de Nederlander te horen is.

Voor het programma Op Volle Toeren werkte Baker - echte naam: Johannes (Hans) Bouwens - samen met Ali B. Maar dat was allesbehalve een succes.

"Ik heb er heel lang niets over willen zeggen, omdat je als je veroordeeld bent ook niet schuldig bent", begint hij. "Ook wanneer een zaak geseponeerd wordt, ben je niet schuldig."

Maar inmiddels is Ali schuldig bevonden door de rechter, al komt er natuurlijk een hoger beroep, zo werd vrij snel na de uitspraak duidelijk.

Baker: "Ali B is de eerste die is veroordeeld. Ik zou ook niet meer met hem willen werken. Niet eens vanwege die veroordeling, maar omdat hij echt niet aardig is."

'Zwarte lijst'

Volgens George is Ali 'een van de grootste acteurs' die hij ooit heeft gezien en gedroeg hij zich 'niet altijd even fijn'. Tegen Baker zelf was hij wel aardig tijdens de opnames van Op Volle Toeren. Maar als het op zijn eigen crew aankwam was de rapper schijnbaar een lul.

"Dan zie je weer die machtspositie", aldus George Baker. "Daarna heb ik voorgenomen om nooit meer met hem te werken. Hij staat bij mij op de zwarte lijst."

Hoger beroep

Ali B werd op 12 juli veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar wegens de verkrachting van Naomi op een schrijverskamp in 2018 en de poging tot verkrachting van Ellen ten Damme in 2014. Zowel Ali's advocaat als het OM liet na de uitspraak weten in hoger beroep te gaan.

Entertainment
  • Story, Shownieuws
  • NL Beeld / Robert Meerding