Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Celstraf voor twee 12-jarige Britse ’mesmoordenaars’ na schokkende moord op 19-jarige Shawn

Beide jochies waren nog maar 12 jaar oud toen ze de 19-jarige Shawn Seesahai op gruwelijke wijze om het leven brachten. 

Shawn

Op 13 november vorig jaar werd Shawn Seesahai door de twee jongens - de daders blijven anoniem vanwege hun leeftijd - in een park in Wolverhampton met een kapmes om het leven gebracht. Seesahai zou samen met een vriend in conflict zijn geraakt met de jonge daders over een bankje.

Eén van de twee jongetjes zou Shawn hebben gezegd dat hij door moest lopen. Daarna haalde hij het kapmes tevoorschijn. Net als zijn vriend wilde ook Shawn wegrennen, maar hij struikelde, viel op de grond en werd aangevallen.

Seesahai liep verwondingen op aan zijn schedel, rug en benen. Hij had een steekwond van zo'n 23 centimeter diep door zijn rechterlong en hart. Agenten van de West Midlands Police hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat was tevergeefs. Hij stierf ter plekke.

'Jongste mesmoordenaars'

In de Britse media worden de jongens de 'jongste mesmoordenaars' van het Verenigd Koninkrijk sinds 1993 genoemd. Dertig jaar geleden brachten twee 11-jarigen een jongetje van twee jaar om het leven. Zij zaten acht jaar achter slot en grendel voor die gruwelijke daad.

Ook de twee jonge daders - inmiddels 13 jaar oud - die Shawn van zijn leven hebben beroofd zijn inmiddels veroordeeld. Hun straf: levenslang met een minimumstraf van 8,5 jaar.

Beiden worden even hard gestraft omdat er tegenstrijdige getuigenverklaringen uit het onderzoek zijn gekomen. Hierdoor is onduidelijk wie van de twee de 19-jarige Shawn met het kapmes om het leven heeft gebracht. De jonge daders zelf gaven elkaar de schuld. Dat schrijft The Guardian.

'Ergste nachtmerrie van een ouder'

De impact van de moord is groot, vooral bij de familie van Shawn. "Een kind verliezen is de ergste nachtmerrie van een ouder. Het heeft een groot gat in achtergelaten en niets kan het vullen. We zijn er kapot van als gezin, helemaal gebroken en in de war", aldus zijn vader.

De rechter benadrukte tijdens de zitting dat Shawn nog maar 19 jaar oud was toen de twee jonge daders hem van het leven beroofden. "Hij begon aan zijn volwassen leven, met alles om voor te leven. Wat jullie hebben gedaan was afschuwelijk en schokkend."

Misdaad
  • West Midlands Police, The Guardian
  • West Midlands Police