doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Als de dood voor Roberto H.

De Antilliaan Roberto H. (52) vermoordt in Kerkrade in de zomer van 2019 Reagan Perez op brute wijze. Hij blijkt een recidivist en ging al eens eerder gruwelijk in de fout. Wie is deze man en hoe kon het zo vreselijk misgaan?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Als de dood voor Roberto H.

Reagan Perez voelt zich in de zomer van vorig jaar opgejaagd. Het is mooi weer, maar de vrouw durft niet meer de deur van haar tussenwoning in Kerkrade uit te komen. Ze leeft in grote angst omdat ze bedreigd wordt. De dreigementen komen van een persoon die de vrouw, die in de buurt bekendstaat als taartenbakster, ooit als haar grote liefde naast zich heeft gehad. Maar dingen veranderen. En in dit geval zelfs met fatale gevolgen...

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Op woensdag 10 juli 2019 rond twee uur, klinkt er een enorme knal op de galerij van een flat aan de Elbereveldstraat in Kerkrade-West. Leden van opsporingsdiensten rammen de voordeur van een flatwoning in de hoek van de gang eruit. Er klinkt geschreeuw: “Politie, politie!”

Agenten stormen het appartementje binnen. Directe buren kijken verschrikt vanachter een raampje naast hun deur wat er op de gang gebeurt. De speurders zijn die woensdagmiddag op zoek naar Roberto H., de bewoner van de opengebroken flatwoning, maar hij is er niet.

Deze persoon heeft op die dag even voor enen de 42-jarige Reagan Perez op de stoep voor haar woning aan de Erensteinerstraat in Kerkrade doodgestoken. Het tweetal had een liefdesrelatie, maar leefde nu in onmin met elkaar. De recherche vermoedt daardoor na de moord al snel in welke hoek de dader gezocht moet worden.

Vleesmes

Ook andere getuigenverklaringen ondersteunen dat vermoeden. De medewerkers van een nabijgelegen supermarkt hebben namelijk al alarm geslagen bij de politie. Diezelfde woensdagmorgen is er een man in de winkel geweest die een vleesmes heeft gekocht. “Ik wil het grootste mes dat jullie hebben. Ik moet vlees snijden,” zegt hij nog tegen een supermarktmedewerker. Omdat de politie het signalement van Roberto H. snel verspreidt, weet de supermarktmedewerker zeker dat Roberto H. en de man die het mes kocht dezelfde persoon is. Roberto blijkt zo duidelijk opgenomen te zijn door een beveiligingscamera dat hij meteen herkend wordt door het personeel.

Roberto H.

Niets wordt dan aan het toeval overgelaten. Een politiehelikopter gaat de lucht in en speurhonden worden ingezet om de verdwenen Roberto H. te traceren. Uiteindelijk weet een arrestatieteam hem tijdens een flitsactie aan te houden op de Hendrik van Veldekestraat in het naburige Heerlen. Omstanders filmen de arrestatie. Ze zien zwaarbewapende mannen van het arrestatieteam met bivakmutsen op hun hoofd bij de zojuist gepakte Roberto H. staan. De man blijkt gewond te zijn geraakt, dus wordt hij liggend op een brancard van de inmiddels opgeroepen ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Op en rondom de plaats delict aan de Erensteinerstraat is de verbijstering op datzelfde moment groot. Omwonenden kijken met tranen in de ogen naar de plek waar de overleden Reagan Perez, ook wel ‘Tante Reagan’ genoemd, haar laatste adem heeft uitgeblazen. Een witte tent van de Forensische Opsporing is voor sporenonderzoek over haar lichaam neergezet.

Tijdens een stille tocht enkele dagen na de moord hangt er een naargeestige en verdrietige sfeer. Vrienden, familie en kennissen herdenken de vermoorde Reagan. Iedereen kent haar als die vrolijke dame die met zoveel liefde haar hobby van taartenbakster uitoefende

Gesprek over taart 

De vrouw had ook net een gesprek over een taart gehad toen Roberto H. plotseling tevoorschijn sprong. De vijftiger steekt volgens justitie vrijwel onmiddellijk toe met het eerder die dag gekochte vleesmes met een centimeters lang lemmet. Zijn tegenpartij heeft geen schijn van kans.

Dit is een voorstukje uit ons blad. wil je het hele artikel over Roberto H. lezen? Bestel de nieuwe Panorama dan HIER, of lees het op Blendle.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws