Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlander na Feyenoord-finale met kapmes doodgestoken voor Spaans café

De ruzie tussen twee Nederlandse mannen leek even gesust, maar had uiteindelijk een fatale afloop.

doodgestoken

Gisterenochtend is een 50-jarige Nederlander uit Benidorm met een kapmes doodgestoken. Het incident vond plaats bij een bar in de Spaanse badplaats Torremolinos. Een ruzie met een andere Nederlander na de Feyenoord-finale kostte de man uiteindelijk het leven.

Overschrijdende opmerkingen

Woensdagvond speelde Feyenoord de grote finale van de Conference League tegen AS Roma. Het slachtoffer keek naar die wedstrijd in de Heineken Corner-bar in de wijk La Carihuela. Die wijk zat vanwege de wedstrijd vol met Nederlanders. Na afloop bleven velen van hen hangen in de kroegen.

In de kroeg waar het slachtoffer zich bevond, maakte een dronken 57-jarige man net na middernacht seksueel overschrijdende opmerkingen naar een aantal jonge meisjes. Het slachtoffer sprak de man samen met een fervent cafébiljarter aan op zijn gedrag. Daarop ontstond een handgemeen, waarbij de uitbater tussenbeide moest komen. Hij zette de dronken man de zaak uit, waarna de rust weder leek te keren.

Neergestoken

Twintig minuten later stond het slachtoffer buiten een sigaret te roken toen hij de dronken man weer zag. Hij had inmiddels een kapmes in zijn hand en er begon opnieuw een gevecht tussen de twee. Het slachtoffer liep daarbij een steekwond op in zijn buik. Hij kon de bar nog weer instrompelen, maar belandde op de grond omdat hij veel bloed had verloren. Toen de ambulance gearriveerd was, was hij er al ernstig aan toe. Hij overleed niet al te lange tijd daarna.

'Verschrikkelijke gebeurtenis'

Het management van de bar heeft inmiddels een post op social media geplaatst waarin ze verslag doen van de gebeurtenis. "Er heeft een verschrikkelijke gebeurtenis plaatsgevonden voor de deur bij de Heineken Corner, waarbij Cees om het leven is gekomen. Uit respect voor de familie zullen wij niet ingaan op het hoe en wat. We willen zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden condoleren en heel veel sterkte wensen in deze zware periode", schrijven ze. Vanwege het drama blijft het café tot eind mei gesloten.

Dader gepakt

De dader werd achtervolgd door de eigenaar van het café en een van zijn familieleden. Uiteindelijk hebben agenten van de Nationale Politie hem weten te traceren. Hij liet zijn wapen wel vallen, maar probeerde opnieuw te vluchten. Kort daarna werd hij gearresteerd. Zijn wapen is in beslag genomen en hij zit momenteel vast op het politiebureau van Torremolinos. Hij moet zich op korte termijn voor de rechter verantwoorden.

Nieuws
  • NOS, Telegraaf
  • Google Street View